• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд презентував проект Державного бюджету на 2006 рік
    Опубликовано: 2005-11-18 16:42:00
    Будь-який бюджет є компромісом, а переданий урядом до парламенту для другого читання проект Держбюджету-2006 є „єдиною можливою формою компромісу”. Таку думку висловив сьогодні під час презентації проекту Держбюджету для місцевих ЗМІ Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров.
    За словами Прем’єр-міністра, уряд не може і не згоден задовольняти непомірні вимоги окремих депутатських фракцій, які хочуть незбалансованого збільшення деяких статей та витрат. „Бюджет багатьом не подобається з різних речей. Одні кажуть, що мало виділено на окремі галузі, а інші вимагають збільшення соціальних виплат”, – підкреслив Юрій Єхануров, заявивши, що всі необхідні зміни були і без того враховані урядом.
    Керівник Уряду відзначив, що всі необхідні соціальні зобов’язання включені до проекту бюджету. „Соціальні зобов’язання в нашому бюджеті будуть високими, а їх виконання – сумлінним. Але зростання має бути не причиною економічних процесів, а наслідком, і зарплати не можуть бути дестабілізатором економіки”, – переконаний Прем’єр-міністр.
    Окрім бюджетних питань, Глава Уряду зупинився на оцінці результатів розвитку регіонів. За його словами, за підсумками 9 місяців 2005 року найкраща динаміка розвитку спостерігалася в Сумській та Волинській областях, найгірша – в Запорізькій. Зокрема Юрій Єхануров зазначив, що урядом для оцінки результатів роботи регіонів вживалася методика, що аналізує 32 показники у різних сферах діяльності. Традиційно в цій методиці як у 2004, так і в 2005 році лідирує Київ та одним з перших – Севастополь. Київ і Севастополь взагалі можна не враховувати, бо ця методика для регіонів, де є міське і сільське населення, – зазначив Прем’єр.
    Юрій Єхануров також повідомив, що у Дніпропетровській області розроблена належна нормативна база, яка може використовуватися в усіх інших регіонах при формуванні регіональних та місцевих бюджетів. Дніпропетровська облдержадміністрація разом з групою фахівців створила методичні рекомендації розробки регіональних та місцевих бюджетів. „Цю методичку я, будучи в Дніпропетровську, забрав. Ми її розмножимо, щоб змогли реалізовувати всі, хто складає місцеві бюджети. Там усе є”, – зазначив Прем’єр-міністр.
    Крім того, Юрій Єхануров повідомив, що під час його головування на Дніпропетровщині було видано близько 10-ти книжок, які можуть бути керівництвом у роботі для голів сільських рад. Там є інформація, як сформувати бюджет на належному рівні, і які є питання взагалі у голів сільських рад. У тому числі щодо формування ресурсів, використання бюджету та дотримання Закону „Про Державний бюджет”, – підкреслив Прем’єр-міністр.
    Хоче поширити на всю Україну Юрій Єхануров і досвід, який напрацьований у Дніпропетровській області щодо діалогу з підприємцями по виплаті заробітних плат працівникам. За його словами, Дніпропетровщина перша почала підключати до цієї роботи прокуратуру. Ми також будемо вимагати, щоб цим питанням зайнялася прокуратура в областях. У Дніпропетровській області це було здійснено раніше, і ми вже можемо перевіряти результати. „Мені прокурор сказав – у нього було 100 розмов і порушено 8 кримінальних справ”, – зазначив Юрій Єхануров.
    За словами Прем’єр-міністра, тепер уряд звертається до підприємців з проханням чесно платити заробітні плати працівникам. У той же час, не виключається можливість залучення до цієї роботи прокуратури, адже всі розуміють, що реальні заробітні плати є вищими, ніж вони декларуються деякими підприємцями. „Не хотілося б, щоб ці розмови закінчувалися судами. Але сам похід у прокуратуру „освіжає” людину”, – заявив Прем’єр-міністр України.
    Прес-служба Кабінету Міністрів


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.