• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МВС України: прес-реліз про найбільш резонансні злочини та події на 21.11.2005 р.
    Опубликовано: 2005-11-21 15:09:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 21.11.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1447 заяв про злочини. Вжитими заходами 761 (52,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 38 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 50 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет-кулемет, 3 гвинтівки, 7 обрізів мисливських рушниць, 8 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 1,5 тис. набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб. У них вилучено 34,3 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1762 особи.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 135 дорожньо-транспортних пригод, у яких 22 особи загинули та 168 травмовані.
     
    Упродовж минулого тижня порушено 596 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області затримано 20-річного місцевого жителя, який увечері 8 листопада в селі Гординівці Кіровоградської області з метою крадіжки проник до будинку 58-річної пенсіонерки. Застигнутий господаркою, він заподіяв їй смертельні тілесні ушкодження й викрав 720 гривень, вироби з золота та наручний годинник. Частину викраденого вилучено.
     
    У Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів віком 33 та 32 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 16 листопада на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження 48-річному безробітному жителю цього ж міста.
     
    Професія охоронця гральних автоматів стає небезпечною
     
    У місті Новій Каховці Херсонської області в приміщені салону гральних автоматів було знайдено мертвим з рубаною раною голови 53-річного охоронника. За підозрою в скоєнні вбивства затримано 21-річного місцевого жителя, який уранці 16 листопада зайшов до згаданого приміщення, убив охоронника й викрав близько 1,3 тис. гривень виручки.
     
    В Одесі працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя, який увечері 5 листопада на вулиці відібрав у кореспондента місцевої газети сумку, в якій знаходилися 20 гривень та особисті документи.
     
    У Шевченківському районі Києва затримано 27-річного громадянина Куби. Попередньо встановлено, що він минулої ночі викрав автомобіль “Тойота”, який належить місцевому підприємцю (був залишений на вулиці без нагляду). Викрадений автомобіль вилучено та повернуто власнику.
     
    У місті Дзержинську Донецької області за місцем проживання раніше затриманого за незаконне поводження зі зброєю 45-річного порушника вилучено автомат Калашникова та 70 набоїв до різної зброї.
     
    У місті Хмельницькому затримано 28-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено пістолет-кулемет іноземного виробництва.
     
    У селі Гаївському Львівської області затримано 26-річного раніше судимого безробітного, за місцем проживання якого вилучено 29 кг макової соломки.
     
    За „липовий” ремонт – реальні гроші
     
    У Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – відносно посадовців дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України”. Вони, зловживаючи службовим становищем, завищили об’єми виконаних робіт по капітальному ремонту автодоріг області й перерахували 1,4 млн. гривень приватному підприємству та виробничо-будівельному кооперативу, частину з яких (230 тисяч гривень) в подальшому привласнили.
     
    За 250 гривень дерматин став «екологічно чистим» 
     
    На Львівщині викрито двох посадовців Управління екології та природних ресурсів у Львівській області, які вимагали та отримали від директора товариства з обмеженою відповідальністю 250 гривень хабара за проходження екологічного контролю вантажу (сировина для виробництва дерматину), ввезеного з Польщі. Правопорушників затримано. У них вилучено одну тисячу гривень і 70 доларів США. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.
     
    Контакти: 256-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.