• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ліквідовано міжнародне наркооб’єднання, яке постачало до України кокаїн
    Опубликовано: 2005-11-30 16:59:00
    Служба безпеки України спільно з Федеральною поліцією Аргентини, у взаємодії зі Службою зовнішньої розвідки України, правоохоронними органами Уругваю, Португалії, Федеральною службою Російської Федерації з контролю за наркотиками та Агентством по боротьбі з наркотиками США ліквідовано канал постачання з Аргентини в Україну великої контрабандної партії кокаїну. Припинено діяльність міжнародного злочинного об’єднання, до якого входили громадяни України, Росії та Колумбії.
    У міжнародному аеропорту “Бориспіль” співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та бійці спецпідрозділу “Альфа” СБ України затримали трьох громадян України - двох організаторів транснаціонального наркоканалу та наркокур’єра з Аргентини, якого вони зустрічали в аеропорту. Затримання відбулося в той момент, коли зловмисники ставили у багажник таксі валізи, в одній з яких було приховано наркотичну контрабанду.

    Понад два кілограми підозрілого порошку було виявлено правоохоронцями у валізі пасажира, що прибув з Аргентини, серед особистих речей - у двох великих упаковках з-під чаю. Спеціальний експрес-тест показав, що це особливо небезпечний напівсинтетичний наркотик кокаїн. Згідно з вітчизняним законодавством кримінальна відповідальність настає при вилученні вже 0,02 г цієї речовини.

    Головним слідчим управлінням Служби безпеки України стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ч.3 ст.305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів).
    Одразу після затримання в Україні наркокур’єра та організаторів контрабандного каналу, наступний етап спецоперації здійснили іноземні колеги в Аргентині. Правоохоронними органами цієї країни того ж дня взято під варту ще п’ятьох учасників цього міжнародного злочинного об’єднання – громадян Колумбії, у яких вилучено ще 7,5 кг кокаїну.
    Прес-служба СБ України


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.