• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Донеччині знешкоджено найкривавіше злочинне угруповання
    Опубликовано: 2005-12-27 14:16:00
    У 2005 році працівниками карного розшуку УМВС України в Донецькій області знешкоджено найвпливовіше, найкривавіше і найжорстокіше злочинне угруповання, лідером якого був Гіві Немсадзе.
    Дане організоване злочинне угрупування відрізнялося особливою зухвалістю, жорстокістю здійснення злочинів. ОЗГ спеціалізувалася на „замовлених” вбивствах, розбійних нападах, вимаганнях, контролювала ринки металу, пально-мастильних матеріалів, виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції, гральний бізнес.
    Всі члени ОЗГ – молоді люди з числа спортсменів, які спочатку займалися „рекетом” і „вибиванням” боргів. Відбір в угрупування проводив сам Немсадзе Г.Д. по таких якостях як відданість, зухвалість і жорстокість. У 1995 році бандгрупа Немсадзе вже чітко сформувалася – між членами ОЗГ були розподілені ролі і обов’язки. ОЗГ розділилася на дві частини: одна займалася скоєнням злочинів загальнокримінального характеру, а інша контролювала фінансово-економічну діяльність різних комерційних структур, зокрема створених безпосередньо угрупуванням. Також ОЗГ налагодила корумповані зв’язки з держслужбовцями різного рангу, у тому числі і в правоохоронних органах.
    У 1990-2002 роках члени ОЗГ скоїли серію зухвалих резонансних вбивств „на замовлення” на ґрунті розділу кримінальних сфер впливу із застосуванням вогнепальної зброї, зокрема автоматичної, і вибухових речовин на території Донецького та інших регіонів України і країн СНД.
    На сьогоднішній день заарештовано 11 членів ОЗГ, з яких 2 затримано на території Росії.
    Правоохоронці нарахували 57 чоловік, убитих злочинною групою.
    Людей, убитих членами злочинного угрупування, можна розділити на три категорії:
    - комерсанти (25 чоловік) – їх вбивали з метою розширення сфер впливу на бізнес потерпілих;
    - члени інших угрупувань (19 чоловік) – їх вбивали з метою розширення кримінальних сфер впливу;
    - члени самої ОЗГ, вбиті „за зраду інтересів” (8 чоловік);
    - інші категорії (випадкові свідки) – 5 чоловік.
    Своїх „соратників” і комерсантів злочинці вбивали таємно, трупи ретельно ховали. Членів же протиборчих ОЗГ вбивали відкрито, шумно, показово – з метою залякування решти «конкурентів».
    По місцях мешкання членів ОЗГ, їх злочинних, сімейних і дружніх зв’язків, в підконтрольним їм комерційних структурах проведено більше 200 санкціонованих обшуків, в результаті яких вилучена бухгалтерська документація, інші речові докази, а також велику кількість вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухівки.
    Так, у вересні т.г. у одного з членів ОЗГ вилучено 25 гранат, пістолет “ТТ”, пістолет “ПМ” і понад 100 набоїв до них. У іншого члена ОЗГ вилучено 2 револьвери “Наган”, пістолет “Маузер”, пістолет ТТ, 7 гранат, 5 автоматів Калашникова, 6 гранат до підствольного гранатомета до автомата Калашникова, 3 гранатомети, 2 електродетонатори, понад 3,5 тис. набоїв різного калібру.
    У жовтні ц.р. в одного з членів банди вилучено автомат Калашникова, пістолет-кулемет саморобного виробництва з глушником, два пістолети виробництва Угорщини (один з глушником) і понад 100 набоїв різного калібру.
    16 грудня ц.р. у члена ОЗГ вилучено 3 гранатомети, 6 гранат, 2 автомати, пістолет-кулемет, 2 пістолети, більше 100 набоїв до нарізної зброї.
    Враховуючи міжрегіональний і міждержавний масштаб скоєних злочинів, розслідуванням по кримінальній справі по серії згаданих вбивств, а також встановленням корумпованих зв’язків банди займається МВС України та Генеральна прокуратура України. 
     

    ЦГЗ  УМВС України в Донецькій області



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.