• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Держмитслужба затвердила основні напрямки роботи на наступний рік
    Опубликовано: 2006-01-26 11:25:00

    Державною митною службою України розроблено та затверджено пріоритетні напрями розвитку та першочергові реформи Державної митної служби України у 2006 році.

    Керівництвом Державної митної служби України одним з головних напрямків роботи митної системи у 2006 році визначено максимальне сприяння діяльності сумлінних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які надають можливість безперешкодного доступу митних органів до грошових, фінансових і бухгалтерських документів, інших документів, пов\'язаних з товарами і транспортними засобами, що переміщуються через митний кордон України. Взагалі ж, першочергові реформи та пріоритетні напрями розвитку Держмитслужби у 2006 році включають шість наступних складових.

    1. Виконання завдань, визначених Державним бюджетом України на 2006 рік.

    Здійснення активних заходів щодо забезпечення дієвого контролю правильності визначення бази митного оподаткування та застосування суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності вексельної форми сплати податку на додану вартість.

    Удосконалення адміністрування нарахування та сплати митних платежів.

    2. Спрощення та модернізація митних процедур на кордонах і всередині держави.

    Максимальне сприяння діяльності сумлінних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які надають можливість безперешкодного доступу митних органів до грошових, фінансових і бухгалтерських документів, інших документів, пов\'язаних з товарами і транспортними засобами, що переміщуються через митний кордон України.

    Скорочення до мінімуму кількості та часу проведення процедур митного контролю та оформлення, встановлення максимального часу процедури митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України до 2 годин.

    Розширення сфери застосування механізму спрощеної процедури митного контролю товарів підприємств-резидентів, що користуються режимом сприяння, збільшення переліку таких підприємств та лібералізація критеріїв їх визначення.

    Поширення принципу роботи “єдиного офісу” в місцях постійного розташування підрозділів митного оформлення внутрішніх митниць шляхом компактного розміщення в цих місцях представників усіх державних контрольних служб, які здійснюють види державного контролю.

    Лібералізація діяльності митних брокерів, митних ліцензійних складів, складів тимчасового зберігання.

    Розширення переліку пунктів пропуску через державний кордон з Польщею та Молдовою, в яких здійснюється спільний з митними органами цих країн контроль осіб, транспортних засобів і товарів; запровадження такого контролю у окремих пунктах пропуску на кордоні з Росією та Білоруссю; створення нормативної бази для введення спільного контролю з митними органами Румунії, Угорщини, Словаччини.

    Активна співпраця з експертами Європейського Союзу щодо організації митного контролю на українсько-молдовській ділянці кордону.

    3. Забезпечення комплексного контролю за додержанням митного законодавства суб‘єктами зовнішньоекономічної діяльності та громадянами.

    Здійснення митного контролю, заснованого на аналізі ризиків.

    Впровадження контролю митними органами на основі методів аудиту додержання підприємствами, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, вимог законодавства з питань митної справи, визначення необхідних для цього повноважень митних органів та їх законодавче закріплення.

    Реалізація Державної програми „Контрабанді - СТОП” на 2005 – 2006 роки.

    Спрямування роботи по боротьбі з митними правопорушеннями на протидію правопорушенням “інтелектуального” характеру (приховування від митного контролю, переміщення вантажів за підробленими документами тощо), з реальним вилученням предметів правопорушень значної вартості, незаконному переміщенню історичних та культурних цінностей, наркотичних засобів, зброї; покращення взаємодії з правоохоронних питань з митними органами суміжних держав.

    Посилення взаємодії з Службою безпеки України на всіх рівнях.

    Посилення митного контролю за здійсненням зовнішньоекономічних операцій окремих високоліквідних товарів, незаконні переміщення яких можуть мати загрозливий характер для ситуації на внутрішньому ринку.

    Створення системи громадської підтримки „очищення” митних органів від хабарництва та проявів корупції, залучення суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та громадян в цій системі в якості добровільних помічників митної служби.

    4. Розробка та імплементація митного законодавства, що відповідає міжнародним стандартам та стандартам ЄС.

    Розробка нової редакції Митного кодексу, враховуючи положення законодавства ЄС і діючу практику організації та здійснення митної справи в Україні.

    Забезпечення приєднання України до Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур (Кіото, у редакції 1999) після набуття нею чинності.

    Приведення номенклатури Митного тарифу України до чинної міжнародної основи – Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2002 року.

    5. Активізація участі митної служби в роботі по оптимізації митно-тарифної та податкової політики держави.

    Оптимізація ставок ввізного мита з урахуванням домовленостей України із вступу до Світової організації торгівлі (зниження заборонних ставок мита, уніфікація ставок на однорідні товари).

    Гармонізація ставок акцизного збору та ПДВ на імпортні товари у відповідності до стандартів Європейського Союзу.

    6. Вдосконалення організації роботи митних органів.

    Здійснення заходів щодо надання статусу „митний орган” митним постам.

    Забезпечення введення комплексної системи підведення підсумків роботи митних органів з урахуванням інформації щодо роботи митниць по забезпеченню сприяння роботі суб‘єктів ЗЕД.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.