• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон про фізичний захист ядерних установок
    Опубликовано: 2006-02-20 15:56:00

    Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки готує до розгляду проект закону про внесення змін до статті 11 Закону "Про фізичний захист ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання"

    Метою внесення змін до чинного закону є удосконалення норм чинного законодавства у сфері використання ядерної енергії шляхом врегулювання процедури допуску іноземців та осіб без громадянства до особливих робіт та дозволів до місць, де діють обмеження на промисловому майданчику ДСП "Чорнобильська АЕС" у зв´язку з участю іноземних спеціалістів у міжнародних проектах на об´єкті "Укриття".

    Зокрема, в рамках реалізації основних проектів міжнародної технічної допомоги щодо зняття з експлуатації ЧАЕС та перетворення об´єкту "Укриття" на екологічно безпечну систему (адміністраторами коштів в обсязі понад 1 млрд. євро виступають Європейський Банк Реконструкції та Розвитку та Комісія Європейського Співтовариства), протягом наступних 10-15 років передбачається залучення до виконання особливих робіт іноземного персоналу підрядників. Удосконалений режим допуску до особливих робіт для фахівців іноземної частини груп управління проектами підвищить ефективність реалізації цих проектів.

    Законопроектом вносяться зміни в частині, що стосується одержання іноземцями та особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, допусків до особливих робіт у сфері використання ядерної енергії та дозволів до місць, де діють обмеження. Пропонується, що іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, в установленому порядку пройшли спеціальну перевірку, отримали висновки компетентних державних органів про можливість допуску до особливих робіт за відповідною категорією та пройшли інструктажі перебування в зонах посиленого режиму, надається доступ до виконання особливих робіт та дозвіл на пересування і перебування в місцях, де діють обмеження без супроводження посадовими особами - громадянами України на підставі розпорядження центрального органу виконавчої влади, до сфери управління якого належать підприємства, установи, організації, де ведуться особливі роботи.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.