• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про дипломатичний та службовий паспорти України"
    Опубликовано: 2006-02-22 11:28:00

    Комітет у закордонних справах рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону "Про дипломатичний та службовий паспорти України" (Інформаційне управління)

    Метою законопроекту є вдосконалення законодавства, що регулює процедуру оформлення, видачі, зберігання, повернення та знищення дипломатичних та службових паспортів, встановлює перелік осіб, які мають право на отримання дипломатичних та службових паспортів України, а також механізм здійснення контролю за дотриманням установленого порядку.

    Законопроектом визначено порядок оформлення, видачі, зберігання та знищення дипломатичних та службових паспортів громадян України, а також вичерпний перелік осіб, які мають право на отримання таких документів.

    Зокрема, пропонується позбавити права на отримання дипломатичних паспортів голів і членів державних делегацій та делегацій Кабінету Міністрів України на міжнародних конференціях і переговорах відповідно до актів Президента України, Кабінету Міністрів України про утворення таких делегацій, якщо цими актами передбачена видача таким особам дипломатичних паспортів України, голів обласних рад, обласних державних адміністрацій, відповідних посадовців Автономної республіки Крим та деякі інші категорії осіб, статус яких не вимагає володіння дипломатичним паспортом. Суттєвий перегляд здійснено й стосовно кола осіб, що мають право володіти службовим паспортом. Коло цих осіб поповнено, особами, які цим законом позбавлені (у порівнянні з діючим Указом) права володіти дипломатичними паспортами.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.