• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Про внесення змін до деяких законів України
    Опубликовано: 2006-02-22 11:30:00

    Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо державних закладів спорту, культури та державних виставкових центрів (Інформаційне управління)

    Проектом пропонується внести зміни до Господарського кодексу України та Закону "Про оренду державного та комунального майна", якими дозволити державним підприємствам, основним видом діяльності яких є спортивна, культурна, виставкова діяльність, виступати орендодавцями щодо цілісних майнових комплексів цих підприємств, їх структурних підрозділів, та нерухомого чи іншого майна цих підприємств, а також передбачити залишення за цими підприємствами орендної плати у повному розмірі.

    Головне науково експертне управління Апарату Верховної Ради України звертає увагу на те, що згідно із Законом "Про оренду державного та комунального майна", укладення договору оренди цілісного майнового комплексу державного підприємства означає припинення його діяльності шляхом реорганізації через приєднання до орендаря. Стосовно ж оренди цілісного майнового комплексу структурного підрозділу, то його оренда як майнового комплексу також передбачає припинення його діяльності шляхом виділення з підприємства з наступним приєднанням до орендаря. У зв‘язку з цим, на думку експертів, державним підприємствам, основним видом діяльності яких є спортивна, культурна, виставкова діяльність, краще надати право виступати орендодавцями майна цих підприємств, які використовується для проведення основної діяльності, на час проведення відповідних заходів.

    Щодо повного залишенням за вказаними підприємствами всієї орендної плати на поповнення їх обігових коштів, то це, на думку народних депутатів, порушує права держави як власника відповідного майна. Разом з тим, слід погодитися з тим, що частина цієї плати, яка залишається у цих підприємствах, має бути збільшена, оскільки у них, як правило, немає інших джерел отримання прибутку. Для цих підприємств мають бути визначені певні особливості щодо пропорцій розподілу орендної плати та її використання.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.