• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон про програму розвитку мінерально-сировинної бази України
    Опубликовано: 2006-02-22 14:29:00

    Верховна Рада України прийняла Закон "Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2010 року" (Інформаційне управління)

    Метою Програми є розроблення стратегії та плану дій, спрямованих на зменшення залежності України від імпорту дефіцитної для національної економіки мінеральної сировини та зміцнення експортного потенціалу країни за рахунок вітчизняних корисних копалин, що мають великий попит на світовому ринку.

    Програма розрахована на період до 2010 року і буде виконуватися у два етапи -2006 - 2008 та 2008 - 2010 роки.

    На першому етапі на основі формування та реалізації щорічних планів соціального і економічного розвитку України передбачається здійснення комплексу організаційних, правових та науково-технічних заходів, спрямованих на розв´язання проблем забезпечення гірничодобувних підприємств мінеральною сировиною, а також створення сприятливих умов для залучення до фінансування геологічного вивчення надр вітчизняних та зарубіжних інвестицій.

    На другому етапі передбачається, провести докорінне технічне переоснащення підприємств геологічної галузі для їх успішної та ефективної діяльності в умовах ринкової економіки.

    Очікуваними результатами реалізації Програми є відкриття і розвідка нових родовищ паливно-енергетичної сировини, удосконалення мінерально-сировинної бази діючих гірничодобувних підприємств України з метою підвищення економічної ефективності та екологічної чистоти їх виробництва, підвищення якості і конкурентоспроможності готової продукції тощо.

    Передбачається, що загальне фінансування реалізації Програми становитиме 8908,94 млн. гривень, у тому числі за рахунок державного бюджету 3406,84 млн. гривень.

    Бюджетні витрати на реалізацію заходів Програми передбачається забезпечити за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету, джерелом формування якого є збір за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок державного бюджету, та коштів загального фонду державного бюджету, що передбачаються на проведення геолого-екологічних досліджень та заходів.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.