• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Стосунки між Швецією і Україною "мають і будуть мати велике значення"
    Опубликовано: 2006-02-27 12:11:00

    Голова Верховної Ради України В.М.Литвин у понеділок зустрівся з делегацією Комітету Ріксдагу Королівства Швеція з конституційних питань на чолі з Головою Комітету Й.Леннмаркером (Прес-служба)

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у понеділок зустрівся з делегацією Комітету Ріксдагу Королівства Швеція з конституційних питань на чолі з Головою Комітету Йораном Леннмаркером.

    Торкаючись поточної політичної ситуації в країні, В.Литвин зазначив: «Цілком очевидно, що у передвиборчий період підвищується політична температура у суспільстві». Водночас, наголосив він, процеси в Україні відбуваються стабільно.

    В свою чергу, Й.Леннмаркер зазначив, що стосунки між Швецією і Україною «мають і будуть мати велике значення, і у Швеції з великим зацікавленням спостерігають за політичними процесами, які відбуваються в Україні».

    «У шведських парламентаріїв є єдність у баченні України як члена європейської спільноти. Україна є бажаним учасником загальносвітових процесів», - сказав Голова Комітету.

    За його словами, оскільки «ми спільно будуємо демократію в Європі», під час візиту члени делегації Комітету Риксдагу мають намір «ознайомитися з конституційними питаннями і з питаннями законодавства в Україні». Й.Леннмаркер виявив зацікавленість тим, як відбуваються економічні процеси в Україні, зазначивши, що «для спільної Європи важливо, щоб країни-сусіди розбудовували добробут у себе вдома». Голова Комітету також поцікавився думкою українців про перспективи України в Європі і про розбудову стосунків з Російською Федерацією.

    В.Литвин зазначив, що українська влада надає виключного значення виборам до Верховної Ради України та до органів місцевого самоврядування. «Для нас надзвичайно важливо, щоб вибори відбулись демократично і щоб люди мали можливість вільно висловити свою позицію», - наголосив він.

    Голова Верховної Ради України висловив побажання, щоб міжнародні спостерігачі уважно стежили за дотриманням демократичних стандартів під час виборів.

    Зі свого боку, завірив В.Литвин, парламент «робитиме все, щоб вибори відбулися чесно».

    Торкаючись зовнішньої політики, В.Литвин зазначив, що вона «повинна бути зваженою, мати прагматичний характер і бути оберненою на виконання наших внутрішніх завдань, для облаштування країни». «Наша зовнішня політика повинна консолідувати українське суспільство. Необхідно зберегти і консолідувати націю, - сказав Голова Верховної Ради України. Ми повинні продемонструвати здатність розв´язувати наші внутрішні проблеми за європейськими стандартами».

    Стосовно Росії, наголосив В.Литвин, «наша політика має бути прагматичною, виваженою, потрібно обстоювати наші національні інтереси і не втрачати економічні можливості співпраці».

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.