• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення
    Опубликовано: 2006-02-27 16:25:00

    Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення), поданий Кабінетом Міністрів

    Метою законодавчого акта є посилення відповідальності за порушення вимог земельного законодавства шляхом підвищення розмірів штрафів, які накладаються на громадян та посадових осіб, доповнення Кодексу новими статтями і встановлення адміністративної відповідальності за:

    зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок без спеціального дозволу (ст.533);

    непроведення рекультивації порушених земель (ст.534).

    Законопроектом також пропонується визначити перелік посадових осіб органів спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів, яким буде надано право розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення.

    У статті 255 Кодексу пропонується визначити повноваження громадських інспекторів з контролю за використанням та охороною земель щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення за порушення вимог земельного законодавства і переліку підвідомчих їм статей.

    У діючих статтях Кодексу, які передбачають відповідальність за порушення вимог земельного законодавства, пропонується збільшити розміри штрафів, які накладаються на громадян та посадових осіб.

    Необхідність збільшення розмірів штрафів, які накладаються за порушення вимог земельного законодавства на громадян та посадових осіб, викликана тим, що існуючі розміри штрафів за порушення вимог земельного законодавства значно нижчі порівняно з розмірами штрафів за інші види порушень, передбачених Кодексом, і не сприяють припиненню порушень. Так, наприклад, за порушення правил полювання (ст.85 Кодексу) передбачено накладення штрафів на громадян у розмірі до 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, посадових осіб до 50, у той час, як за самовільне зайняття земельної ділянки на громадян до 10, посадових осіб 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. При самовільному зайнятті земельних ділянок до бюджетів різних рівнів не надходять значні кошти від несплати земельного податку та орендної плати.

    Проектом пропонується удвічі збільшити розміри штрафів, які накладаються на громадян та посадових осіб за порушення вимог земельного законодавства.

    Комітет підтримав прийняття законопроекту, що сприятиме раціональному використанню і охороні земельних ресурсів, створенню більш ефективного механізму щодо припинення порушень вимог земельного законодавства та усунення їх негативних наслідків.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.