• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон України "Про оплату праці"
    Опубликовано: 2006-02-28 15:00:00

    Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб), поданий народними депутатами М.Рудьковським, Л.Сергієнком

    Метою законопроекту є забезпечення мінімального рівня соціальних гарантій для людини праці в України.

    Як зазначають автори законопроекту, мінімальна пенсія за віком сьогодні вже відповідає прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб, а мінімальний розмір заробітної плати суттєво нижче прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

    Законопроектом передбачається внесення змін до Кодексу законів про працю та Закону України "Про оплату праці" щодо встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

    Пропонується, зокрема, перейти від встановлення мінімальної заробітної плати, виходячи з вартісної величини мінімального споживчого бюджету, загального рівня середньої заробітної плати, продуктивності праці, рівня зайнятості та інших економічних умов до вартості забезпечення нормального функціонування організму працездатної людини, збереження його здоров\'я, набору продуктів харчування, а також мінімального набору непродовольчих товарів та мінімального набору послуг, необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості.

    Разом із цим, передбачається заборонити зменшення мінімальної заробітної плати при зменшенні розміру прожиткового мінімуму, визначеного для однієї працездатної особи.

    Комітет підтримав прийняття законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб), що дозволить поліпшити рівень мінімального матеріального забезпечення людини праці.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.