• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю"
    Опубликовано: 2006-02-28 15:04:00

    Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією рекомендує парламенту прийняти за основу і в цілому проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування системи органів, які здійснюють боротьбу з організованою злочинністю, поданий народним депутатом М.Карнаухом

    Метою законопроекту є впорядкування системи органів, які здійснюють боротьбу з організованою злочинністю та відновлення системи прямого (вертикального) підпорядкування спеціальних підрозділів органів внутрішніх справ України Міністрові внутрішніх справ України.

    Автор аргументував внесення законодавчої ініціативи тим, що Законом України "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю" забороняється залучення спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю до виконання завдань, що не віднесені до їх компетенції законами України.

    Водночас, у Законі України "Про міліцію" відсутні норми, які б визначали роль та місце спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю в системі органів внутрішніх справ. Це призвело до того, спеціально створені для боротьби з організованою злочинністю підрозділи функціонують у складі кримінального блоку міліції.

    Законопроектом пропонується викласти у новій редакції статтю 9 Закону України "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю", де передбачити пряме (вертикальне) підпорядкування спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю органів внутрішніх справ Міністрові внутрішніх справ України.

    Одночасно пропонується внести відповідні доповнення до статті 7 Закону України "Про міліцію", де чітко визначити роль та місце спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю в системі МВС України.

    Комітет зазначив, що прийняття законопроекту в цілому сприятиме підвищенню ефективності протидії злочинним посяганням на гарантовані Конституцією України права і свободи громадян та інтереси держави, недопущенню використання сил та засобів спецпідрозділів БОЗ на виконання невластивих функцій.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.