• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Продовжується співпраця європейської бізнес асоціації та державної митної служби України
    Опубликовано: 2006-02-28 16:52:00

    27 лютого 2006 р. у Києві відбулася спільна зустріч митно-транспортного комітету та комітету експортерів/імпортерів та харчової промисловості Європейської Бізнес Асоціації з директором департаменту організації митного контролю Державної митної служби України (ДМСУ) Сьомкою Сергієм Миколайовичем.

    Зустріч відбулася в рамках продовження співпраці Європейської Бізнес Асоціації з ДМСУ, зокрема, в рамках Меморандуму, який сторони підписали наприкінці 2005 року.

    Учасники зустрічі – представники компаній-імпортерів/експортерів товарів та транспортних компаній, що здійснюють свою діяльність в Україні, мали нагоду прямого діалогу з паном Сьомкою щодо режиму митного сприяння: його механізму, критеріїв, змін що планується внести найближчим часом. Режим сприяння - забезпечення сприятливих умов для окремих підприємств – резидентів України при здійсненні ними зовнішньоекономічних операцій шляхом незастосування під час митного контролю та митного оформлення до їх товарів заборон та обмежень, установлених нормативно-правовими актами Державної митної служби України.

    Пан Сьомка також зазначив, що на сьогодні близька 145 підприємств – суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності вже ефективно користуються режимом сприяння, проте, за оцінками ДМСУ, ще 648 українських підприємств формально відповідають критеріям оцінки підприємств-резидентів, до товарів яких можуть не застосовуватися заборони та обмеження, установлені нормативно-правовими актами ДМСУ.

    Активізація застосування режиму сприяння протягом останнього часу стала виявом ще одного кроку ДМСУ назустріч Європейській Бізнес Асоціації, що сьогодні представляє інтереси понад 540 компаній, що ведуть свою діяльність в Україні.

    Під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації пан Сьомка зазначив: «ДМСУ працює над динамічною зміною законодавства з метою підвищення привабливості режиму сприяння, зокрема стосовно розширення переліків наказів ДМСУ, які не застосовуються для підприємств, що підписали угоди про режим сприяння». Крім того, пан Сьомка повідомив, що процедура, механізм оцінки підприємств, до товарів яких можуть не застосовуватися заборони та обмеження, установлені нормативно-правовими актами ДМСУ, регулюються Наказом ДМСУ № 49 від 24.01.2006 .

    За детальною інформацією щодо зустрічі 27.02.2006, будь-ласка, звертайтеся до менеджера по зв’язках з громадськістю Європейської Бізнес Асоціації Яковлевої Олени, тел. (044) 496 06 01, (067) 40 665 40, e-mail: elena@eba.com.ua

    "ДМСУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.