• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко підписав закон про недоторканність депутатів місцевих рад
    Опубликовано: 2005-10-06 09:39:00

    Президент Віктор Ющенко підписав закон, що передбачає кримінальну та адміністративну недоторканність депутатів місцевих рад.

    Нагадаємо, 8 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про статус депутатів місцевих рад", відновивши кримінальну та адміністративну недоторканність депутатів місцевих рад. Відповідно до закону, депутат місцевої ради не може бути притягнутий до відповідальності без попереднього розгляду питання радою. Крім того, місцева рада повинна давати свою згоду на підписку про невиїзд або арешт депутата.
     
    3 жовтня голова Верховної Ради Володимир Литвин закликав Ющенка в найкоротший термін підписати цей закон, заявивши, що в зв'язку із закінченням терміну президент уже втратив право ветувати його.
     
    Підписання Ющенко цього закону є одним з пунктів меморандуму, який він підписав з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем.
     
    4 жовтня Ющенко заявив, що має намір просити Конституційний Суд визначити відповідність Конституції положень законів, що гарантують депутатську недоторканність. Ющенко сказав, що особисто він виступає за зняття депутатської недоторканності, оскільки вважає депутатів рядовими громадянами України.
     
    "ICTV"
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.