• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: "Ми живемо у час, коли рівень інтелектуальних і культурних змагань є настільки високим, наскільки є високими вимоги до нації"
    Опубликовано: 2005-10-07 09:12:00
    Президент України Віктор Ющенко привітав творчий колектив Львівського академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької з присвоєнням йому статусу Національного. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента України.
     
    У присутності Глави держави відповідний указ зачитав перед працівниками театру перший заступник Голови Секретаріату Президента Іван Васюник.
     
    У своєму вітальному слові Віктор Ющенко наголосив, що для нього є «великою честю» спілкуватися з митцями, а надання театру статусу Національного назвав «лише маленькою формальністю». «Ми живемо у час, коли рівень інтелектуальних і культурних змагань є настільки високим, наскільки є високими вимоги до нації», – сказав Глава держави.
     
    Президент висловив переконання, що «у третьому тисячолітті державність втрачається не через військову агресію, а через те, що хтось колись забув мову, культуру, традиції, історію».
     
    Глава держави наголосив, що на своїй посаді приділятиме культурі якомога більше уваги. «Я переконаний, що українські перспективи не будуть забезпечуватися тільки економічними здобутками», – сказав Віктор Ющенко, додавши, що наша держава має також продемонструвати світу свої досягнення в галузях освіти та культури.
     
    На зустрічі з колективом театру Президент України також представив нового міністра культури і туризму України Ігоря Ліхового. «Це інтелігентна людина, з якою приємно спілкуватися. Він знає проблематику не тільки музейної справи, а й в цілому української культури», – сказав Президент, нагадавши, що І. Ліховий має багаторічний досвід роботи директором Шевченківськогонаціонального музею.
     
    Директор Львівського академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Тадей Едер від імені працівників подарував Президентові срібну ювілейну медаль, випущену в 2000 році з нагоди святкування 100-річчя заснування театру.
     
    ELCOMART Политика
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.