• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міноборони повністю завершило вивезення боєприпасів з території бази під Києвом
    Опубликовано: 2005-10-13 10:53:00
    12 жовтня журналісти провідних українських засобів масової інформації побували на території 324-ї Центральної артилерійської бази озброєння, що дислокується поблизу Києва в смт. Коцюбинське. У супроводі командира цієї бази підполковника В’ячеслава Квашина журналісти об’їхали всі сховища, де раніше зберігалися боєприпаси і переконалися, що Міністерство оборони України повністю завершило вивезення боєприпасів з території бази.
     
    Як повідомив журналістам підполковник Вячеслав Квашин, останній з семи двадцятитонних вагонів з боєприпасами було вивезено 23 вересня 2005 року.
     
    Найбільшу кількість боєприпасів - 1780 вагонів - з території бази було вивезено у період з 2000 по 2001 рік. З того часу на зберіганні у сховищах залишалися тільки набої до стрілецької зброї, ручні гранати та піротехнічні засоби, які зберігались в залізобетонних сховищах, обнесених земляними валами, забезпечені охоронною сигналізацією, засобами пожежогасіння, блискавкозахистом та нормативним запасом води.
     
    З березня 2004 року по 23 вересня 2005 року з 324-ї Центральної артилерійської бази озброєння було вилучено 468 вагонів боєприпасів та озброєння, що складає 9371 тонн.
     
    Про перспективи подальшого використання території бази та зусилля керівництва Міністерства оборони України щодо забезпечення безпеки баз зберігання боєприпасів та вирішення проблеми їх утилізації розповів журналістам заступник міністра оборони України В’ячеслав Кредісов. Він, зокрема, зазначив, що відповідно до інвестиційної угоди на території колишньої бази озброєння передбачається будівництво житла в тому числі і для безквартирних військовослужбовців.
     
    Прес-служба Міноборони


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.