• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Новий глава МЗС Польщі про Україну
    Опубликовано: 2005-11-15 12:40:00
    Міністр закордонних справ Польщі Стефан Меллер окреслив засади зовнішньої політики країни, і передусім її східного вектора.

    Про це йдеться в інтерв’ю Меллера впливовому польському виданню «Жеч Посполита». Меллер погоджується з тим, що напруження у відносинах між Польщею та Росією зросло після того, як Польща зайняла активну позицію на минулорічних президентських виборах в Україні.

    «Ми однозначно будемо надавати підтримку Україні. Але це не лише наша політика. Євросоюз вже рік тому включився до наших дій. Це не був виключно успіх Польщі у зв’язку з Україною, а лише успіх Польщі, яка спричинила, що ЄС зайняв позицію щодо Росії. ЄС зрозумів, що це є питання майбутнього континенту. Подібно, хоч і інакше, виглядають зараз справи, пов’язані Білоруссю, які вже є у брюссельському блокноті. Україна – абсолютно суверенна, вільна, демократична і спрямована до ЄС – це фундамент нашої зовнішньої політики», додав Меллер.

    Відповідаючи на запитання, чи варто Польщі так сильно підтримувати Україну, коли натомість великі країни ЄС не горять таким бажанням, Меллер заявив: «Ми визнали незалежність України від самого початку. Тоді ніхто нас не слухав. Минули роки. Все змінилося. Зараз до нашої думки ставляться уважніше. Заноза у польській нозі з приводу України стає потім занозою в тілі Європи».
     
    "ProEUROPA"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.