• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна надала Пакистану гуманітарну допомогу
    Опубликовано: 2005-11-15 16:55:00
    8 жовтня 2005 року в Ісламській Республіці Пакистан стався землетрус сильної руйнівної сили, внаслідок якого постраждали, за офіційними повідомленнями, більше 40 тисяч людей. У зв'язку із ситуацією, що склалася в Пакистані внаслідок землетрусу, керівництвом держави прийнято рішення про надання гуманітарної допомоги постраждалому населенню. Згідно з Постановами Кабінету Міністрів було виділено кошти з резервного фонду на закупівлю і відправку гуманітарної допомоги та забезпечення роботи зведеного рятувального загону, до складу якого входив і мобільний госпіталь у складі 80 осіб. Командиром зведеного рятувального загону МНС призначено полковника медичної служби Петра Волянського.
     
    Мобільний госпіталь МНС складається із комплексу споруд, призначених для надання цілодобової спеціалізованої медичної допомоги, укомплектований медикаментами, перев'язувальними, дезинфікуючими засобами, медичним майном та автомобілем швидкої допомоги. МГ працює в автономному режимі. До складу госпіталю входять високопрофесійні фахівці, серед них 4 професори медичних наук та 7 кандидатів медичних наук. На ці потреби з резервного фонду державного бюджету виділено 5 139,1 тис. гривень та 263,3 тис. доларів США.
     
    На надання гуманітарної допомоги виділено 10 млн. гривень. На ці кошти були придбані медичні засоби, намети, ковдри та продукти харчування. Зведений рятувальний загін відправився до Пакистану 15 жовтня, гуманітарна допомога двома літаками – 22 і 25 жовтня.
     
    За час перебування в Пакистані, фахівцями українського шпиталю надано допомогу 10 758 постраждалим від землетрусу і хворим, прийнято 7 пологів (одного з дітей названо Тарасом), проведено 126 операцій та 3593 діагностичних досліджень. Хворі та постраждалі надходили не тільки з Бішаму, а й з віддалених гірських поселень опісля проведених там пошуково-рятувальних робіт.
     
    10 жовтня 2005 р. мобільний шпиталь МНС України завершив свою роботу. Проте, прийом амбулаторних хворих продовжувався до останнього дня перебування медиків у Бішамі. Окрім того, медиками надавалися консультації лікарям місцевих медичних закладів щодо подальшого лікування хворих.
     
    Роботу українських рятувальників в Ісламській Республіці Пакистан високо оцінено керівництвом Пакистану, місцевими органами влади, міжнародними й пакистанськими політичними громадськими організаціями. Експерти Міжнародного Червоного Хреста визнали український госпіталь найпотужнішим і найбільшим за схемою розгортання у світі.
     
    Історична довідка. Мобільний госпіталь МНС України брав участь у наданні медичної допомоги постраждалому населенню при катастрофічній повені у Закарпатській області (1998 рік), руйнівних землетрусах у Республіці Туреччина (1999), Республіці Індія (2001), та Республіці Іран (2004), медичному забезпеченні заходів, пов'язаних із візитом Папи Римського до м.Києва (2001). Результатом діяльності госпіталю стала його сертифікація як мобільного лікувального закладу вищої категорії.
     
    У Туреччині мобільний госпіталь надавав медичну допомогу населенню, яке постраждало внаслідок землетрусу, цілодобово протягом 21 доби, за місцем постійної дислокації (м.Кьорфез). Крім цього, медичні працівники госпіталю виїздили на місце аварій, дорожньо-транспортних пригод та інших надзвичайних ситуацій. За 21 добу роботи особовим складом мобільного госпіталю було надано кваліфіковану медичну допомогу 5432 хворим і постраждалим. Роботу МГ у Туреччині високо оцінено як керівництвом України, так і керівництвом Республіки: у місті Кьорфез на честь нашої держави названо проспект.
     
    В Індії мобільний госпіталь із 3 лютого 2001 року почав надавати медичну допомогу постраждалому населенню м.Бхачау, штат Гуджарат, і прилеглим районам. За результатами роботи перших 5-ти діб, мобільний госпіталь МНС України був визнаний головним лікувальним закладом серед 10-ти, які брали участь у лікуванні хворих і постраждалих. За час його роботи надано кваліфіковану медичну допомогу 5558 постраждалим, в тому числі 1053 дітям. Проведено 216 оперативних втручань, прийнято 13 пологів.
     
    В Ірані особовий склад мобільного госпіталю розпочав свою роботу з 29 грудня 2003 року в місті Бам. За період роботи було надано медичну допомогу 7304 хворим і постраждалим, у тому числі 1890 дітям. Проведено 147 оперативних втручань, прийнято 29 пологів. Проведено досліджень: лабораторних – 1173, рентгенологічних – 655, сонографічних (УЗД) – 229. В умовах стаціонару проліковано 531 житель м.Бам.
     
     "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.