• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Військовий комітет Україна-НАТО виконав план на 2005 рік
    Опубликовано: 2005-11-16 14:55:00
    Значну частину Робочого плану Військового комітету Україна-НАТО на 2005 рік виконано повністю. Як повідомили в управлінні прес-служби Міністерства оборони України, про це заявив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Кириченко, виступаючи на засіданні Військового Комітету Україна-НАТО у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.

    Зокрема, це стосується заходів Індивідуальної програми партнерства між Україною та НАТО, участі у багатонаціональних навчаннях, стажування представників ЗС України у відповідних структурах Альянсу та окремих країнах НАТО.

    С.Кириченко звернув увагу присутніх на кілька окремих проектів, які свідчать про готовність України плідно співпрацювати зі структурами Північноатлантичного альянсу. Зокрема, в рамках роботи Спільної робочої групи з питань оборонної реформи високого рівня було досягнуто домовленостей щодо започаткування Огляду сектору безпеки. Спільно зі Стратегічним командуванням Об´єднаних збройних сил НАТО з питань трансформації було започатковано проект щодо покращення функціональних можливостей Повітряних Сил ЗС України. Подальшого розвитку набув пілотний проект щодо структурної перебудови логістики та медичного забезпечення українського війська.

    “Розпочато роботу щодо створення у 2006 році Об´єднаного оперативного командування, у складі якого вже найближчим часом функціонуватиме Центр миротворчих операцій. Саме на нього покладатимуться завдання щодо планування, застосування та управління миротворчими військовими контингентами”, – додав С.Кириченко. Він зазначив, що першими реальними кроками у реалізації Україною Концепції оперативних можливостей стало проведення самооцінки аеромобільного підрозділу Сухопутних військ, великого десантного корабля “Костянтин Ольшанський” та підрозділу окремої бригади берегової охорони ВМС України, що входять до складу Об´єднаних сил швидкого реагування. С.Кириченко наголосив, що особливої уваги заслуговує участь наших підрозділів в операціях під проводом НАТО.

    Зокрема, за його словами, продовжує виконувати завдання національний миротворчий контингент в операції КФОР у складі спільного українсько-польського батальйону. При цьому його фінансування та забезпечення з травня 2005 року здійснюється за рахунок нашої держави. “Ми плануємо направити персонал до Тренувальної місії НАТО та багатонаціональних штабів Коаліційних сил в Республіці Ірак.
     
    В рамках операції “Активні зусилля” створено Контактний пункт з обміну інформацією. Повітряний простір України надається в інтересах Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані. Військово-транспортна авіація ЗС України перекинула до Пакистану мобільний шпиталь з медичним персоналом та 130 тонн гуманітарних вантажів з метою сприяння в усуненні жахливого землетрусу в цій країні. Ми також готові надати нашу військово-транспортну авіацію для підтримки зусиль НАТО і ЄС в Судані та здійснити передислокацію військових підрозділів багатонаціональних миротворчих сил країн Південно-Східної Європи до Афганістану на початку 2006 року”, - зазначив С.Кириченко.
     
    "ProEUROPA"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.