• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Підписано план співробітництва між Україною та республікою Білорусь на 2006 рік
    Опубликовано: 2005-11-16 16:29:00
    Підписано план двостороннього співробітництва між Збройними силами України та республіки Білорусь на 2006 рік.Сьогодні, 16 листопада, у столиці Республіки Білорусь Мінську відбулася зустріч Міністра оборони України Анатолія Гриценка та його білоруського колеги генерал-полковника Леоніда Мальцева.
     
    Під час переговорів глави оборонних відомств проаналізували стан військового співробітництва між двома відомствами та окреслили перспективні напрями подальшої співпраці.“На рівні міністерств оборони України і Республіки Білорусь ми звірили годинники і визначили десять головних напрямків співпраці, які є ефективними та корисними для військових обох країн, - зазначив Міністр оборони України. - Ми проаналізували нашу роботу і все, що не відповідало спільним інтересам, виключили з плану, Анатолій Гриценко наголосив на тому, що треба провести ревізію у взаємовідносинах між оборонними відомствами України та Республіки Білорусь, проаналізувати ефективність спільної роботи, навести порядок в бюрократичній машині і максимально раціонально підходити до вирішення питань, які становлять взаємний інтерес для міністерств оборони двох країн.
     
    У свою чергу міністр оборони Республіки Білорусь генерал-полковник Леонід Мальцев зазначив, що між українськими і білоруськими військовими є добра основа для спільної кооперації, а основним критерієм нашого співробітництва має бути розумний прагматизм.
    Міністр оборони України Анатолій Гриценко та глава оборонного відомства Республіки Білорусь генерал-полковник Леонід Мальцев підписали План двостороннього співробітництва між збройними силами України та Республіки Білорусь на 2006 рік.Планом передбачено проведення низки заходів, зокрема, щодо обміну військовими кадрами, участі українських та білоруських військовослужбовців у двосторонніх військових навчаннях, участі військовослужбовців збройних сил Республіки Білорусь у міжнародних навчаннях на території України, обміну експертами з різних питань.
     
    Підписаний документ також передбачає співробітництво між оборонними відомствами двох країн в авіаційній галузі, а також у галузі управління військами, проведення консультацій щодо проблем будівництва збройних сил та регіональної безпеки. Відповідно до нього наступного року планується навчання курсантів Військового інституту артилерії при Сумському Державному університеті у Військовій академії Республіки Білорусь, проведення зустрічей з метою підготовки та використання миротворчих підрозділів, а також участь представників Збройних Сил України в тактичних навчаннях Сухопутних військ Збройних сил Республіки Білорусь.
     
    Зокрема, Міністр оборони сусідньої країни зазначив, що Україна, яка обрала стратегічний курс на вступ до Північноатлантичного альянсу, суверенна держава і те, як вона збирається забезпечувати свою власну безпеку це її внутрішня справа.“Ми ніколи не розглядали НАТО як організацію, проти якої треба виступати, - наголосив генерал-полковник Леонід Мальцев. – І ми впевнені, що всі спірні питання мають вирішуватися на політичному рівні шляхом переговорів без застосування сили”.
     
    Далі глава оборонного відомства Республіки Білорусь сказав, що намагання України вступити до НАТО у Білорусі сприймається як факт і ніяких негативних емоцій з цього приводу у білоруської сторони не викликає. Це жодним чином не зашкодило дружнім відносинам між двома країнами.
     
    “Співробітництво між Україною і Білоруссю розвивається і буде розвиватися і як сусіди ми будемо робити все щоб кордон між нашими країнами був кордоном дружби і взаєморозуміння”, - підкреслив міністр оборони Республіки генерал-полковник Леонід Мальцев.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.