• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь в Українсько-французькому енергетичному форумі
    Опубликовано: 2005-11-16 17:19:00
    Президент України Віктор Ющенко взяв участь в Українсько-французькому енергетичному форумі, що відбувся сьогодні в Парижі. Його учасники обговорили співпрацю між країнами у банківській та енергетичній сферах.Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    З української сторони на форумі були присутні: Олексій Івченко – перший заступник міністра палива та енергетики, голова правління НАК «Нафтогаз Україна», Юрій Недашковський – президент НАЕК «Енергоатом», Олександр Тодійчук – голова правління ВАТ «Укртранснафта», посол України в Парижі Юрій Сергєєв. Із французької сторони були представники компаній Gaz de France, Areva, Framatome, Alstom, Renault, Societe General, Vinci, Medef International та ін.
     
    Президент України закликав французькі компанії інвестувати в Україну, зазначивши, що наступного року уряд планує виставити на продаж близько 15 підприємств. Він також зосередився на планах будівництва міжнародного морського порту Донузлав, закликавши французьких партнерів взяти в ньому участь. Французька сторона повідомила, що готова загалом інвестувати 500 млн. євро в будівництво портів в Україні.Віктор Ющенко розповів також про заплановане будівництво нового газопроводу, що має відбутися в рамках міжнародного газотранспортного консорціуму. Завдяки цьому проекту, сказав Президент, наша держава може збільшити обсяг поставок природного газу до Європи на 22 млрд. кубометрів.
     
    Йшлося і про проекти поставок казахської нафти через Україну до Європи через нафтопровід «Одеса-Броди». Особливу увагу учасники форуму приділили темі атомної енергетики та питанням безпеки. Глава держави наголосив, що нині Україна зацікавлена в якнайшвидшій побудові саркофага над 4-м блоком Чорнобильської АЕС. Президент відзначив високі досягнення Франції у сфері атомної безпеки, запевнивши, що цей досвід потрібний Україні і він може стати темою співпраці між країнами. Серед інших таких тем Глава держави назвав французький досвід переробки уранових руд та вихід на повний цикл виробництва палива для атомних електростанцій.
     
    Говорячи про розвідку нафтових та газових родовищ, Віктор Ющенко запевнив, що в Україні буде переглянуто концепцію такої діяльності, і видача ліцензій на неї відбуватиметься винятково через прозорі конкурси. Він закликав французькі компанії до активної участі в таких процесах, відзначивши високий потенціал України в цьому напрямку. Глава держави наголосив, що однією з найбільш перспективних для подібних досліджень територій є шельф Чорного моря, вивчення якого потребує інвестицій. Обговорюючи політику енергозбереження, сторони домовилися, що створять комісію зі співробітництва в цій галузі, куди, крім представників ділових кіл, також увійдуть профільні міністри. Президент зазначив, що Україну насамперед цікавлять експертні проекти в цій сфері.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.