• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Жеребкування – черговий “шиз” героїв Майдану
    Опубликовано: 2005-11-18 10:33:00
    Напередодні першої річниці помаранчевої революції мабуть кожен її учасник задумується над запитанням – а як же відсвяткувати свято, що наближається? З цього приводу чимало Інтернет-видань навіть проводять свої опитування з доволі таки дотепними варіантами відповідей.

    Відверто кажучи, якби у нової влади все було гаразд з виконанням обіцянок, даних на Майдані, то питання про доцільність святкування так гостро не стояло б. Але розчарованих у суспільстві дуже багато, а тому впродовж кількох наступних днів для пересічного українця буде актуальне запитання – іти чи не іти?.. Мається на увазі, на Майдан.

    Попри всі претензії до влади, до героїв Майдану, першу річницю помаранчевої революції таки хочеться і таки варто відсвяткувати. Відсутність очікуваних змін можна пояснити тим, що за неповних дванадцять місяців неможливо досягнути вагомих результатів, тим більше, що розкрадали державу роками... Помилки у діях влади можна списати на те, що вона (особливо це стосується регіонів) поки що тільки вчиться. Хоча вчитися краще на чужих помилках, але напередодні свята, мабуть, не варто заглиблюватися у цю тему.
     
    Численні чвари, що призвели до розколу владної команди, можна просто вибачити або на один день забути про них. Та й зрештою, значна частина учасників помаранчевої революції рік тому вийшли на вулиці не стільки у прагненні провести Віктора Ющенка на пост Президента, як в основному лише заради того, щоб відстояти своє право вільного вибору. А тому свято, що наближається, таки варто гідно відзначити.

    Однак, інформація про те, що черговість виступів героїв Майдану буде визначатися шляхом жеребкування, викликає неабиякий подив, і навіть обурення. Виходить, що представники хоч і різношерстої, але колись єдиної команди уже до того докотилися, що навіть не можуть дійти згоди з такого простого питання, як хто і за ким має виступати? А тим часом у суспільстві є чимало інших актуальних питань, для вирішення яких потрібен компроміс. Проте, про який компроміс і про яку злагоду може йти мова, коли фактично сценарій святкування першої річниці помаранчевої революції буде визначатися за тим же принципом, що розіграш Кубка УЄФА чи якогось іншого спортивного турніру?
     
    Василь Солтис, "ВГОЛОС"    


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.