• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко та Назарбаєв підписали План дій Україна – Казахстан на 2005 – 2006 роки
    Опубликовано: 2005-11-18 18:00:00
    Президент України Віктор Ющенко та Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв підписали План дій Україна – Казахстан на 2005 – 2006 роки і Спільну заяву Президентів України і Казахстану. Зустріч В. Ющенка і Н. Назарбаєва відбулася сьогодні у Маріїнському палаці. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    На спільній прес-конференції після закінчення українсько-казахських переговорів Віктор Ющенко відзначив близькість позицій України та Республіки Казахстан із ключових питань двосторонніх відносин та міжнародної політики. «Наші переговори були легкими і, водночас, продуктивними», – підкреслив він.
     
    Коментуючи підписаний Президентами План дій на 2005 – 2006 роки, Глава Української держави наголосив, що до нього увійшли п’ять головних напрямків співпраці між двома державами. За його словами, це сфери, де «держави і бізнес можуть досягти найбільших успіхів». Насамперед йдеться про економічне співробітництво, співпрацю у галузях високих технологій, авіації, космосу. «Мені приємно відзначити, що переговори із цієї частини сьогодні закінчилися тим, що сім українських літаків АН–148 уже продано Казахстану», – сказав Президент. Віктор Ющенко також вважає дуже перспективним напрямок співробітництва України та Казахстану з транзиту, переробки нафти і газу. За словами В. Ющенка, країни досягли взаєморозуміння в питанні уніфікування тарифної політики і формування об’єднаної транзитної території.
     
    Президент України висловив переконання, що підписані сьогодні українсько-казахські документи дадуть можливість у найближчі 2 – 3 роки на третину збільшити обсяг товарообігу між країнами. На сьогодні, за його словами, товарообіг між Україною та Казахстаном за рік становить 1 млрд. дол., а український експорт – близько 700 млн. дол. на рік.
     
    Віктор Ющенко також відзначив, що в Україні дуже цінують ту роботу, яка проводиться з українською діаспорою у Казахстані, і нагадав, що нині там проживає близько півмільйона вихідців з України. «Ми сьогодні пишаємося, що всі ключові проблеми української діаспори у Казахстані вирішуються. Це дуже важливо для взаєморозуміння між нашими народами», – сказав він.
     
    Президент також повідомив, що наступний рік буде Роком Казахстану в Україні. «Я думаю, що це буде рік реалізації конкретних проектів», – підкреслив Віктор Ющенко.
     
    ELCOMART Политика       


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.