• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сьогодні Грузія відзначає роковини "революції троянд"
    Опубликовано: 2005-11-23 11:24:00

    23 листопада Грузія відзначає другу річницю «революції троянд». Зараз в столиці тривають приготування до урочистостей. Тим часом саму революцію до ювілею перейменували в «культурну».

    "В Грузії здійснена культурна революція. Необхідно зберегти довіру до створених інститутів. Це буде найголовніше досягнення нашого покоління. Сьогодні в Грузії йде переоцінка цінностей», – підбив підсумок дворічної революції президент країни Михаїл Саакашвілі, повідомляє «Newsru.com».

    У вівторок в тбіліському готелі «Маріотт-Кортярд» відкрився форум «Нова хвиля визволення Європи: демократія і трансформація», приурочений до роковин «революції троянд». Виступаючи на ньому, президент Саакашвілі запевнив, що зараз в грузинському керівництві «немає жодного колишнього партійного функціонера, на відміну від більшості країн пострадянського простору». «Ми гордимося цим», – заявив він.

    "Хочу віддати особливу данину пам'яті трагічно загиблому Зурабу Жванія. Сьогодні у владі в Грузії перебуває пострадянська еліта, і в цьому вирішальну роль зіграв чинник Зураба Жванія, який по дещиці збирав нас по всьому світу», – заявив Саакашвілі.

    Він назвав «неправдивим» «твердження деяких осіб про те, що під час «революції троянд» нас підтримували за кордоном». «Дуже багато хто до цих подій ставився скептично, не чекаючи такого повороту подій», – зазначив президент Грузії.

    Президент України Віктор Ющенко сьогодні відвідає Грузію з робочим візитом. Мета візиту Президента – участь та виступ на міжнародному форумі «Нова європейська хвиля визволення: демократія та трансформація». Для участі у форумі запрошені Президенти європейських держав та країн нової демократії Східної Європи.

    Також глава Української держави візьме участь у святкових заходах з нагоди відзначення річниці «Революції троянд», зокрема в церемонії закладання каменя у фундамент Монумента Свободи.
     
    "Радiо - ЕРА"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.