• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у міжнародному форумі «Нова європейська хвиля визволення: демократія та трансформація»
    Опубликовано: 2005-11-23 16:03:00
    Президент України Віктор Ющенко взяв участь у міжнародному форумі «Нова європейська хвиля визволення: демократія та трансформація», який проходить у Тбілісі в день святкування другої річниці «Революції троянд». Віктор Ющенко привітав грузинський народ з цією датою: «Сьогодні найгучніші оплески я адресую двом народам: грузинському й українському». Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    При цьому він зауважив, що Помаранчева революція і «Революція троянд» – події міжнародного, а не лише регіонального значення.  У своєму виступі Президент України зосередився на важливості регіональних міждержавних об’єднань, зокрема ГУАМ, зазначивши, що подібні організації дають можливість ефективно реагувати на проблеми, що виникають у регіоні. У цьому контексті він згадав ситуації у Придністров’ї, Абхазії та Аджарії. Врегулювання міжнародних конфліктів стане другою функцією об’єднання ГУАМ, сказав Президент. «Тільки наш союз, у тому числі у регіональних проектах, до участі у яких ми закликаємо країни з Центральної Азії, Кавказького, Чорноморського регіонів, може дати чіткі відповіді на ці виклики», – сказав він.
     
    Віктор Ющенко також зазначив, що Україна готова надати допомогу Грузії в урегулюванні конфліктів, включно з конфліктом у Південній Осетії. Говорячи про принципи зовнішньої політики України, Президент виокремив російський та європейський напрямки співпраці. Він запевнив, що «стратегічний партнерський курс» України на співпрацю з Росією є незмінним. «Україна не зробить жодного кроку, який би дискредитував цю країну», – сказав Президент. Водночас він наголосив, що у своїй політиці Україна завжди керуватиметься національними інтересами. Український лідер назвав два принципи, на яких, на його переконання, мають будуватися українсько-російські відносини. Політичні взаємини двох держав повинні відповідати українському законодавству та Конституції, наголосив Глава держави, і не мають «блокувати інтеграцію України в Євросоюз». Віктор Ющенко також висловив сподівання, що Україні вдасться вступити до СОТ ще в цьому році.
     
    Говорячи про економічну ситуацію в Україні, Віктор Ющенко спрогнозував, що за результатами 2005 року приріст ВВП складатиме 4-4,5%, а рівень інфляції – 8-8,5%. «Для економіки перехідного періоду це нормальні показники, в тому числі для інвесторів», – сказав Президент України. У форумі, який проходить під головуванням Президента Грузії Михаїла Саакашвілі, також беруть участь Президент Румунії Траян Басеску та Президент Естонії Арнольд Рюйтель.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.