• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Балога взяв участь у засіданні Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду "Укриття"
    Опубликовано: 2005-11-23 16:59:00
    22 листопада 2005 року делегація України на чолі з Міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктором Балогою взяла участь у засіданні Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду “Укриття” та інформаційному засіданні Асамблеї вкладників Рахунку ядерної безпеки, що відбулися у столиці Великобританії.
     
    На першому засіданні розглядалися питання щодо стану впровадження Плану здійснення заходів на об’єкті “Укриття”. В роботі Асамблеї взяли участь делегації більше 20 країн-донорів Чорнобильського фонду “Укриття”. Міністр Балога від імені Президента України Віктора Ющенка запросив Голову Асамблеї Ханса Блікса відвідати Україну на початку наступного року.
     
    Керівник МНС України поінформував Асамблею щодо стану виконання проектів на майданчику ЧАЕС та обговорив проблемні питання з перетворення об’єкта “Укриття” в екологічно безпечну систему. Він розповів учасникам засідання про заходи з нагоди 20-ї річниці Чорнобильської катастрофи, які відбудуться наступного року в Україні, запросив їх узяти участь у роботі Міжнародної конференції “Двадцять років Чорнобильської катастрофи. Погляд у майбутнє”, яка має відбутися 24-26 квітня 2006 року у Києві.
     
    Асамблея розглянула хід тендерного процесу з вибору підрядника на будівництво нового безпечного конфайнменту, приділивши особливу увагу фінансовим аспектам та браку коштів у Фонді для завершення всіх робіт за Планом здійснення заходів на об’єкті “Укриття”. Вона високо оцінила ті заходи, які впроваджуються МНС України для покращення стану реалізації міжнародних проектів на майданчику ЧАЕС, та схвально поставилася до відновлення роботи Спільного комітету “Україна – Європейський банк реконструкції та розвитку”.
     
    Під час інформаційного засідання Асамблеї вкладників Рахунку ядерної безпеки делегація України привернула увагу її членів до того, що у зв’язку із затримкою введення в експлуатацію сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2 ЧАЕС Україна зазнає фінансових збитків та несе додатковий тягар витрат.
     
    Генеральний директор ДСП “Чорнобильська АЕС” Ігор Грамоткін розповів представникам країн-донорів про ті напрацювання, які є на ЧАЕС щодо комплексного розв’язання проблеми з поводження з відпрацьованим ядерним паливом. Для зберігання негерметичного палива запропоновано використати російську технологію тепловиділяючих зборок у металевому контейнері. Він поінформував Асамблею про стан справ з відновлення будівництва СВЯП-2, яке веде консорціум на чолі з французькою фірмою “Фраматом”, та про ті позитивні зміни, які відбулися за останній час у виконанні робіт за проектом СВЯП-2.
     
    Асамблея з інтересом поставилася до пропозицій, які представила українська сторона для вирішення проблеми негерметичного відпрацьованого ядерного палива.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.