• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у Другому круглому столі "The Economist"
    Опубликовано: 2005-11-29 14:06:00
    Президент України Віктор Ющенко взяв участь у Другому круглому столі представників бізнесу та уряду України, організованому компанією Economist Conferences. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    У своєму виступі Глава держави розповів про пріоритетні напрямки, на яких має намір зосередитися влада протягом найближчого часу для забезпечення в країні стійкого економічного зростання та стабільного сучасного ринку.
     
    Президент зазначив, що від попередньої влади Україна отримала «досить складний спадок», який гальмує багато процесів у державі. Проте, переконаний В. Ющенко, через впровадження солідарної політики та активного діалогу між владою та бізнесом можна подолати всі перешкоди та досягти успіху в створенні конкурентноспроможної економіки в Україні.
     
    Значну увагу Президент приділив планам влади на 2006 рік, який має стати «роком реформ». Це стосується енергетичного сектора, пенсійної, освітньої, медичної галузей, вугільної промисловості, судової системи тощо. Говорячи про проблему корупції, Глава держави ще раз наголосив на важливості ефективної роботи судів та правоохоронних органів. «Це велика проблема, яка може бути вирішена шляхом судової реформи та глибокої реформи правоохоронних органів», – сказав він, нагадавши, що таку реформу започаткував президентський указ про реорганізацію правоохоронних органів. Наступним етапом, за словами В. Ющенка, буде затвердження плану реорганізації СБУ, прокуратури, інших силових структур для того, щоб їхні функції «відповідали вимогам часу».
     
    Говорячи про приватизацію, Президент зазначив, що наступного року в Україні буде продано на «публічній і конкурсній основі» ряд стратегічних об’єктів, що перебувають зараз у державній власності. Йдеться про «Укртелеком», НЗФ, Одеський припортовий завод та інші підприємства.
     
    Щодо макроекономічних показників на наступний рік, Глава держави спрогнозував, що рівень інфляції зменшиться, порівняно з цьогорічним, і становитиме близько 8,4%. Крім того, наступного року Україну очікує ріст іноземних інвестицій, сказав Президент. «Переконаний, що з викликами останніх 4–5 місяців влада впоралася, економіка заспокоїлася, інвестиції повертаються», – зазначив він.
     
    Також наступного року держава планує здійснити значні капіталовкладення в ракетно-космічну галузь та літако- і суднобудування, повідомив В. Ющенко. У конференції беруть участь: керуючий партнер Ernst & Young в Україні Олексій Кредісов, віце-президент громадського сектора EMEA, Hewlett-Packard Інго Юраске, виконавчий директор Sun Interbrew Джозеф Стрелла, старший віце-президент Economist Intelligence Unit Деніел Торнілі, понад 150 керівників компаній з України, Росії, країн Європи та інвестори зі Сполучених Штатів Америки.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.