• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єхануров: Латвійський уряд підтримує той шлях, яким рухається Україна
    Опубликовано: 2005-11-29 15:18:00
    Україна й Латвія прагнуть активізувати двостороннє економічне співробітництво. Про це заявили Глава Уряду України Юрій Єхануров і Прем'єр-міністр Латвії Айгарс Калвітіс під час переговорів у Києві.
     
    Зокрема, прем'єр-міністр Латвії зазначив, що це перший офіційний візит керівника латвійського уряду в Україну, головна мета якого - підняти економічні відносини двох країн на більш високий рівень.
     
    "Звичайно, найголовніше - дати поштовх ще більш активним економічним відносинам", - сказав Калвітіс. Він зазначив, що латвійський уряд підтримує той шлях, яким рухається Україна останні 15 років.
     
    Прем'єр-міністр Латвії також вказав на серйозну підтримку України з боку Європейського Союзу й спрогнозував швидке надання Україні з боку ЄС статусу країни з ринковою економікою.
     
    Айгарс Калвітіс також констатував підтримку Латвією вступу України у Світову організацію торгівлі. Він зазначив, що Латвія вступила до СОТ у 1997 році, і це дало змогу підприємцям конкурувати на світових ринках і швидко зробити економіку країни конкурентоспроможною.
     
    У свою чергу, Юрій Єхануров висловив задоволення рівнем політичного діалогу та економічного співробітництва України й Латвії. Керівник українського Уряду подякував Латвії за підтримку України в питаннях європейської інтеграції, а також роботи України в міжнародних організаціях. Юрій Єхануров також зазначив, що Україна розраховує на підтримку Латвії у визнанні голодомору 1932-1933 років в Україні актом геноциду українського народу.
     
    Прем'єр-міністр України також вказав на важливість створення урядами умов для співробітництва ділових кіл двох країн. "Важливо, щоб правила гри були прозорі й зрозумілі не тільки для бізнесу, але й для урядів обох країн", - сказав Юрій Єхануров. Глава українського Уряду пояснив зниження на 12% товарообігу між Україною й Латвією за січень-вересень 2005 року боротьбою з тіньовою економікою й наведенням порядку в Україні з відшкодування податку на додану вартість.
     
    Сторони також обговорили питання співробітництва у транспортно-транзитній сфері, зокрема щодо розвитку залізничних та автомобільних магістралей та збільшення товаропотоків з регіону Чорного моря до країн Балтії.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.