• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МО України здійснює активне міжнародне співробітництво
    Опубликовано: 2005-11-29 16:15:00
    Сьогодні, 29 листопада об 11.00 до Москви для участі у черговому засіданні Ради міністрів оборони держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав прибула українська військова делегація на чолі з міністром оборони України Анатолієм Гриценком.
     
    На сьогодні програмою візиту заплановано зустріч віч-на-віч Міністра оборони України Анатолія Гриценка з Міністром оборони Російської Федерації Сергієм Івановим та переговори у складі військових делегацій двох країн.
     
    Очікується, що під час переговорів керівники військових відомств України та Росії обговорять широкий спектр питань розвитку та поглиблення двостороннього військового і військово-технічного співробітництва.
     
    Також передбачається зустріч Анатолія Гриценка з міністром оборони Республіки Таджикістан генерал-полковником Шералі Хайруллоєвим. Завтра, 30 листопада, представники української військової делегації візьмуть участь засіданні Ради міністрів оборони держав-учасниць СНД, в якому українська сторона традиційно бере участь у якості спостерігача.
     
    Цього ж дня, 29 листопада до Королівства Іспанія з триденним візитом відбула українська військова делегація на чолі з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Сергієм Кириченком.
     
    Як передбачається програмою, в перший день візиту генерал-полковник Сергій Кириченко зустрінеться з начальником Штабу оборони Збройних Сил Королівства Іспанія генералом Феліксом Сансом Рольданом.
     
    Під час зустрічі сторони планують обговорити стан та перспективи розвитку співробітництва між збройними силами двох країн, співпраці України з НАТО. Крім того, генерал-полковник Сергій Кириченко та генерал Фелікс Санс Рольдан обміняються досвідом реформування і розвитку збройних сил двох країн, а також обговорять можливість спільної участі підрозділів Збройних Сил України та Збройних Сил Іспанії у міжнародних миротворчих операціях.
     
    Цього ж дня заплановано зустріч начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України із заступником Міністра оборони Королівства Іспанія адміралом Франсіско Торренте Санчесом.
     
    Наступного дня, 30 листопада, представники української військової делегації відвідають Військову академію Королівства Іспанія, де ознайомляться із системою підготовки військових кадрів для власних збройних сил, а також із системою підготовки іспанських військовослужбовців до участі у операціях з підтримання миру. В цей же день українські військові відвідають розташування бронетанкового полку збройних сил Королівства Іспанія “El Goloso”.
     
    1 грудня начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Кириченко відвідає Мадридське командування сухопутного контингенту НАТО (CC-Land Madrid), де зустрінеться з його командувачем генерал-лейтенантом Інісіо Пересом Наваррою.
     
    Сьогодні також у столиці Албанії Тирані розпочинає роботу Міжнародна конференція, яка присвячена питанням подальшої стратегії країн-учасниць антитерорристичної Коаліції, що виконують миротворчі завдання у Республіці Ірак.
     
    Основна мета заходу, організатором якого виступив Об’єднаний центр Коаліції збройних сил США, полягає у ознайомленні учасників конференції з обстановкою в Іраку, що склалася після проведення загальноіракського конституційного референдуму. Крім того, делегати конференції планують обговорити стратегію дій миротворчих підрозділів в Іраку у наступному 2006 році.
     
    Українську військову делегацію на заході очолює перший заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Василь Медвідь.
     

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.