• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Головатий підписав чотири конвенції Ради Європи
    Опубликовано: 2005-11-29 16:50:00
    Триває робочий візит міністра юстиції України Сергія Головатого до Ради Європи. Сьогодні було підписано від імені України чотири конвенції Ради Європи:
     
    – Європейську угоду про подорожування молодих осіб за колективними паспортами між державами - членами Ради Європи, 1961 року;
     
    – Конвенцію про запровадження системи реєстрації заповітів, 1972 року;
     
    – Конвенцію про охорону архітектурної спадщини Європи, 1985 року;
     
    – Конвенцію Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму, яку було укладено 16 травня 1995 року під час ІІІ Саміту Ради Європи у Варшаві.
     
    Підписання цих конвенцій Україною слід розглядати як ще один крок до виправлення негативної ситуації, що склалася довкола приєднання України до конвенційної спадщини Ради Європи (з 201 конвенції Україна ратифікувала лише 47 і підписала 30). Міністерство юстиції України також планує активізувати процес ратифікації раніше підписаних міжнародних договорів Ради Європи.
     
    Під час зустрічей з Генеральним секретарем Ради Європи паном Террі Девісом та Генеральним секретарем Парламентської Асамблеї РЄ паном Бруно Аллером також обговорювалися питання якщонайшвидшої ратифікації Україною Протоколу № 14 до Європейської конвенції з прав людини. Із цим пов’язується оптимізація діяльності Європейського Суду з прав людини. Раду Європи було поінформовано, що у зв'язку із наявністю суттєвих недоліків в існуючому тексті офіційного перекладу самої Конвенції та протоколів до неї на українську мову Міністерство юстиції України у співпраці з Міністерством закордонних справ створили робочу групу, завдання якої полягає у підготовці до кінця 2005 року удосконаленого варіанту перекладу на українську мову текстів Європейської конвенції з прав людини та усіх протоколів до неї, включно з Протоколами № 12 та № 14.
     
     Планується, що після авторизації цих перекладів у МЗС на розгляд Президентові України буде подано пакет законопроектів про ратифікацію Протоколів № 12 та № 14 до ЄКПЛ, а також проект змін до закону про ратифікацію Європейської конвенції з прав людини у частині, що стосується виправлення лінгвістичних неточностей текстів європейських документів.
     
    Згідно з рішенням Комітету Міністрів РЄ 2004 року держави – члени Ради Європи мають завершити внутрішні процедури щодо ратифікації Протоколу № 14 у термін, що уможливить набуття чинності Протоколом № 14 до травня 2006 року. Для цього Україна має завершити ратифікаційну процедуру (схвалити закон про ратифікацію та депонувати ратифікаційну грамоту) не пізніше кінця січня 2006 року.
     
    Також обговорювалися питання ратифікації Україною Європейської Хартії регіональних та меншинних мов. Міністр юстиції поінформував представників Ради Європи про те, що у зв’язку із недосконалістю тексту офіційного перекладу Хартії українською мовою та помилками, що містяться в законі про її ратифікацію, так само необхідно здійснити кроки щодо виправлення лінгвістичних помилок, що тягнуть за собою певні юридичні наслідки.
     
    Сьогодні також відбулася зустріч Міністра юстиції Сергія Головатого з керівництвом Групи держав проти корупції (GRECO - ГРЕКО), де обговорювались питання, пов’язані з набуттям Україною членства у ГРЕКО, котре настає з 1 січня 2006 року за наслідками ратифікації Україною Цивільної конвенції Ради Європи з питань корупції. Україна стане 40-им членом GRECO - ГРЕКО.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.