• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Брюсселі пройде засідання комісії Україна-НАТО
    Опубликовано: 2005-12-08 09:15:00

    8 грудня ц.р. у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбудуться чергові засідання Комісії Україна-НАТО та Ради євроатлантичного партнерства на рівні керівників зовнішньополітичних відомств.

    Українську делегацію на цих заходах очолюватиме Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.
     
    Міністр ознайомить членів Комісії із соціально-економічною ситуацією в країні, ходом демократичних реформ, зовнішньополітичними пріоритетами держави.
     
    Передбачається, що в рамках засідання Комісії Україна-НАТО сторони обговорять перспективи розвитку відносин між Україною і НАТО в контексті реалізації Інтенсифікованого діалогу з питань членства і відповідних реформ, започаткованого у квітні ц.р. у Вільнюсі.
     
    Члени Комісії розглянуть результати виконання Плану дій Україна-НАТО, схваленого у Празі в 2002 році, зокрема річного Цільового плану Україна-НАТО на 2005 рік.
     
    Очікується, що предметом дискусії також буде проект Цільового плану Україна-НАТО на 2006 рік, який за своєю філософією та структурою буде наближений до Плану дій щодо членства в НАТО.
     
    Під час засідання Комісії Україна-НАТО планується обговорити внесок України у підтримання миру та стабільності на євроатлантичному просторі, питання реалізації спільних проектів у військовій сфері, у тому числі започаткування найбільшого в історії України та НАТО проекту з утилізації застарілих і надлишкових озброєнь.
     
    Борис Тарасюк також візьме участь в роботі Ради євроатлантичного партнерства. Передбачається, що в центрі уваги міністрів закордонних справ країн-учасниць РЄАП будуть питання спільних цінностей партнерства і проблема дотримання прав і свобод людини.
     
    Розгляд цих питань главами зовнішньополітичних відомств країн-учасниць Ради євроатлантичного партнерства є важливим кроком у напрямі пошуку взаємоприйнятних шляхів вирішення проблем на шляху демократії, яка є загальнолюдським здобутком.
     
    У ході засідання РЄАП планується також обговорити політичні аспекти операцій під проводом НАТО в Косово та Афганістані.
     

    Прес-служба МЗС



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.