• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Депутатів стане більше
    Опубликовано: 2005-12-22 10:11:00

    Загальний склад депутатів обласної ради наступного скликання планується збільшити з 60 до 80 чоловік. Суттєве поповнення місцевого депутатського корпусу зумовила правова колізія, яку створили вищі за рангом народні обранці. Адже за діючим виборчим законодавством чисельність депутатів залежала від кількості виборців і становила для Рівенщини 60-90 осіб, а за новим законом, прийнятим Верховною Радою, однак ще не підписаним Президентом України, чисельність депутатів визначається кількістю населення і становить для нашої області вже 76-120 осіб.

    — Я вважаю, що чим менше депутатів — тим краще, однак ми змушені збільшувати їхню кількість, — зауважив голова обласної ради Роман Василишин. — Я пам’ятаю часи, коли в Рівенській облраді працювало 120 депутатів і, скажу відверто, вислухати шістдесят думок і сто двадцять — то є велика різниця. До того ж ми вирішили затвердити склад майбутньої обласної ради саме у 80 чоловік з метою, щоб «попасти» і під дію старого закону, і під дію нового.

    Остаточне рішення депутати облради приймуть вже у суботу. Хоча «проблема кількості» ще потребуватиме обговорення і не всі депутати на сьогодні погоджуються із пропозиціями керівництва облради. До речі, переобладнання сесійної зали облради обійдеться, за приблизними розрахунками пана Василишина, «тільки в 10 тисяч гривень. І це з усім — з блокнотами і значками».

    Схожа ситуація склалася і в радах інших рівнів. Вирішувати майбутню кількість народних обранців довелося і депутатам Рівенської міської ради. Нині їх нараховується 53, але на сесії надійшли пропозиції збільшити їх число до дозволених законом 60-ти. Втім, представники НРУ та НСНУ виступили проти такого збільшення. Валентин Королюк заявив про можливість«відтвертого зловживання депутатськими місцями», а Сергій Васильчук переконував, що «не від кількості депутатів залежить робота ради, а від їх якості». Депутати окремих фракцій в міськраді хоча й мали дещо іншу думку, але наполягати на появі семи нових депутатських мандатів не стали. Тож у міській раді наступного скликання кількість депутатів залишиться незмінною і, на відміну від обласної ради, морочити собі голову пошуком вільного місця та нових меблів не доведеться.

     "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.