• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Тимошенко: "Україна має анулювати газову угоду з Росією"
    Опубликовано: 2006-01-10 10:00:00

    Українсько-російська газова угода руйнує стратегію України із забезпечення енергоносіями. Переконувала у студії "5 каналу" лідерка БЮТ Юлія Тимошенко. Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко у телефонному включенні говорив про те, що окремі політики використовують газову тему задля зміцнення виборчих позицій.

    Юлія Тимошенко, лідер БЮТ:

    - Ця угода, яка підписана, передбачає, що Україна дає РАО "Газпром" ціну за транзит російського газу через територію України на 5 років. В той час, як "Росукренерго" дає ціну - 95 - всього на півроку без будь-яких гарантій.

    Олексій Івченко, голова правління НАК "Нафтогаз України":

    - Ми обійшлися без посередників. Ми заключили окремий контракт з російським "Газпромом" на транзит російського газу через територію України в Європу, піднявши транзитну ставку до 1,6 долара, через що будемо отримувати живими коштами близько 2,5 млрд доларів щорічно.

    Україна має анулювати газову угоду з Росією і вона отримає повну енергетичну стабільність до 2010 року,- вважає Тимошенко. Вона наголошує - оцінку підписаному договору повинна дати Верховна Рада. Блок Юлії Тимошенко вніс на розгляд парламенту проект постанови, який дає негативну оцінку угоді з постачання та транзиту російського газу та посадовим особам, які її підписали. Про це також повідомила лідерка блоку Юлія Тимошенко 9 січня в ефірі "5 каналу".

    Юлія Тимошенко, лідер БЮТ:

    - Наша політична сила на завтра на засідання Верховної Ради внесла проект постанови, який, ми вважаємо, мусить бути підтриманий у Верховній Раді. Який дає оцінку, по-перше, цій угоді, по-друге, дає оцінку посадовим особам, які підписали ці угоди, по-третє - чітко наводить аргументи, чому ця угода є абсолютно для України недопустимою.

    "5 канал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.