• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Буняк шукає правди в прокурора
    Опубликовано: 2006-01-10 10:43:00

    Колишній мер Львова планує дійти з претензіями на львівських депутатів до Генеральної прокуратури України.

    Львівське міське самоврядування має всі шанси увійти в історію української демократії -- такого прецеденту з кріслом голови міста не було у жодному місті України.

    Нагадаємо, не минуло й трьох місяців після того, як міські депутати відправили у відставку свого голову Любомира Буняка, як пан мер із рішенням суду в руці гордо повернувся у своє крісло. Принаймні зробив спробу повернутися. Депутати, звичайно, вирішили не здаватися і відправили непокірного голову у відставку вдруге. Як вважає сам Любомир Костянтинович, обранці й цього разу порушили закон. Отже, які перспективи цього конфлікту? Який вихід із ситуації?

    "Це рішення про мою відставку цілком незаконне, -- сказав у коментарі "Поступу" пан Буняк. -- Там немає мотивації: не вказані причини відставки, не вказані мої провини. Просто група депутатів вважає, що їм все дозволено і вони можуть писати українські закони".

    На думку екс-голови, цей процес заздалегідь організувала окрема депутатська група, яка у такий спосіб відстоює свої бізнесові інтереси. Буняк же переконаний у своїй правоті і має намір йти до кінця. "Я буду опротестовувати рішення депутатів, -- стверджує екс-голова. -- Звертатися до суду немає сенсу, оскільки він уже ухвалив рішення, а якихсь нових обставин немає. Я обов'язково звернуся в прокуратуру, в Генеральну прокуратуру. Зараз ідеться не про посаду чи амбіції, а про правосуддя і законність. Я ніколи б не повірив, що в правовій державі рішення суду не оскаржують в апеляційному порядку. Нещодавно сам Президент змушений був оскаржити рішення суду про поновлення генпрокурора в Апеляційному суді. А тут окремі депутати заявляють, що вони стільки разів затверджуватимуть схожі ухвали, скільки суд буде міського голову поновлювати на посаді".

    Як вважають фахівці, шанси у Любомира Буняка є, позаяк остання ухвала міської ради про його відставку досить суперечлива. Адже, згідно із законодавством, одного бажання депутатів, щоби відправити голову у відставку, недостатньо. Мусять бути виписані його конкретні провини. Саме тому голова львівського відділення Комітету виборців України Роман Кошовий вважає, що тепер Любомир Буняк має більше шансів у цьому конфлікті. На його думку, однією з причин є нечітко окреслені межі повноважень судової влади. "Поки що суди чи органи прокуратури не можуть дієво впливати на рішення органів місцевого самоврядування, -- говорить Роман Кошовий. -- Це правова колізія, не врегульована законодавством. Зрозуміло одне -- на цей раз у Любомира Буняка буде більше аргументів на свою користь. Хоча саме цей конфлікт я розглядав би як політичний, а не правовий. Просто голова і депутати так і не змогли знайти спільної мови".

    На думку Романа Кошового, протистояння триватиме далі і, ймовірно, пан Буняк на цьому побудує свою виборчу кампанію. Проте сам Любомир Буняк у коментарі "Поступові" сказав, що ще не вирішив, чи балотуватиметься, оскільки хоче довести до кінця судовий процес з міською радою. Не відкидають, що процес затягнеться, а часу для ухвалення рішення щодо наступних виборів залишається дуже мало.

    "Поступ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.