• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Тимошенко пропонує Ющенку і Єханурову теледебати
    Опубликовано: 2006-01-10 10:52:00

    9 січня 2006 року Юлія Тимошенко звернулася до Президента України В.А Ющенка та Прем'єр-міністра України Ю.І. Єханурова з пропозицією про організацію телевізійних дебатів, присвячених обговоренню ситуації, яка склалася в сфері забезпечення України природним газом та угоди підписаної з "Росукренерго" у Москві в ніч на 4 січня 2006 року. Текст звернення подаємо нижче.

    Президенту України Віктору Ющенку

    Прем'єр-міністру Юрію Єханурову

    Шановний Вікторе Андрійовичу!

    Шановний Юріє Івановичу!

    Дозвольте запросити Вас на телевізійні дебати з приводу ситуації, яка склалася в сфері забезпечення України природнім газом, та угоди підписаної з "Росукренерго" у Москві в ніч на 4 січня 2006 року.

    Такі дебати, на моє переконання, сьогодні дуже необхідні українському суспільству. Адже оцінки вищезгаданих угод сьогодні дуже розходяться, а люди мають знати правду про те, що сталося.

    Для мене особисто дуже показовою є реакція на підписані угоди з боку світової преси, яка пише про "потьомкінські компроміси" (The Wall Street Journal), "апетити міжнародної мафії" (Handelsblat) та "непрозорість і корупцію в Україні" (The New-York Times), однак кожен має право на власну точку зору.

    Зрештою і в українському політикумі та суспільстві думки різняться кардинально. Діапазон оцінок підписаних угод настільки широкий, що включає ряд взаємовиключних характеристик ситуації: від "зради національних інтересів, викликаних корупцією в енергетичному секторі" (так, зокрема, вважаю я) і аж до "блискучої перемоги української дипломатії" (так вважаєте Ви, Вікторе Андрійовичу).

    Чесно кажучи, будь-яке позитивне оцінювання січневої угоди з боку представників української влади є незрозумілим, оскільки в такому випадку мова може йти або про непосвяченість та непоінформованість, або ж - про зацікавленість у збереженні тіньових схем на газовому ринку, які вже призвели і ще не раз, я переконана, призведуть до енергетичної кризи. Однак суспільство має знати Ваші аргументи для того, щоб зробити остаточні висновки в цьому питанні.

    Моє запрошення до Вас прошу в жодному випадку не розглядати в контексті передвиборчої боротьби, бо ж сьогодні йдеться не про якість майбутнього українського парламенту, а про майбутнє України, її економічну безпеку та реальні загрози національному суверенітету.

    Трохи більше як рік тому ми разом з вами стояли на Майдані і обіцяли людям, що нова влада буде чесною, відкритою і публічною. Настав час виконати ці обіцянки. Телевізійні дебати, та ще й з такого доленосного питання, на мій погляд, є прекрасним приводом для запровадження нових стандартів продекларованої чесності нової влади.

    ...І ще про одне. В той час, коли українська делегація підписувала ці ганебні угоди, російський РАО "Газпром" пред'явив аналогічний ультиматум урядові Болгарії. Відповідь болгарського міністра енергетики Румена Овчарова була чітка і зрозуміла: жодних нових угод Болгарія не підпише, оскільки чинні контракти про постачання газу мають силу до 1 січня 2010 року. Мені дуже хочеться, щоб і в українському уряді було якомога більше справжніх патріотів, здатних на ділі, а не на словах захищати національні інтереси свої країни. Однак, про це, я сподіваюся, ми також поговоримо на телевізійних дебатах.

    Я згодна на проведення теледебатів в будь-який час і на будь-якому телевізійному каналі України. Зі свого боку можу взятися за організацію таких теледебатів, якщо на те буде ваша згода. Чекаю відповіді від Вас

    З повагою, Юлія Тимошенко



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.