• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко ветував закон про заборону приватизації "Укрнафти"
    Опубликовано: 2006-01-10 11:44:00

    Президент України Віктор Ющенко повернув до Верховної Ради України Закон України «Про внесення зміни в статтю 1 Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації» щодо заборони у 2006 році приватизації «Укрнафти». Цей закон був ухвалений парламентом 15 грудня 2005 року.

    Як повідомляється на сайті ВР, Президент відзначає, що законом, який надійшов на підпис, статтю 1 Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» пропонується доповнити положенням, згідно з яким на 2005–2006 роки приватизація пакету акцій, що належать державі в статутному фонді відкритого акціонерного товариства «Укрнафта», забороняється.

    У зв'язку з цим Ющенко відзначає, що відповідно до статті 85 Господарського кодексу України, господарське товариство є власником, зокрема майна, переданого йому у власність засновникам.

    Відповідно ж до постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 1998 року №747 «Про створення Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», статутний фонд Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» формувався шляхом передачі в нього серед іншого пакету акцій, що належать державі в статутному фонді відкритого акціонерного товариства «Укрнафта» (в розмірі 50 відсотків акцій плюс одна акція).

    Таким чином, враховуючи наведене положення Господарського кодексу України, зазначені акції відкритого акціонерного товариства «Укрнафта» є власністю Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», наголошує Президент. Сама ж Компанія уже включена до переліку об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації, затвердженого Законом України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

    Виходячи з викладеного, Закон України «Про внесення змін в Закон України «Про внесення зміни в статтю 1 Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» запропоновано відхилити, зазначає Президент.

    "Радiо - ЕРА"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.