• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Головатий: "Українсько-російська газова угода не містить зобов’язань"
    Опубликовано: 2006-01-10 12:48:00

    Міністр юстиції України Сергій Головатий переконаний, що газова угода, підписана між українською і російською сторонами 4 січня 2006 року в Москві, є тільки угодою про наміри.

    За його словами, йдеться про приватну правову угоду між комерційними структурами. З боку України виступала державна юридична особа, а з російського боку – приватна компанія.

    «Це цивільно-правовий контракт», – підкреслив міністр юстиції. За словами Головатого, якщо уважно ознайомитися з цим документом, то він, за своєю юридичною природою, швидше є угодою про наміри, оскільки не містить конкретних зобов'язань, а лише говорить, що сторони планують робити і відповідно до цієї угоди про наміри вони повинні укласти дійсну угоду, в якій визначити всі параметри взаємостосунків у цій сфері.

    «Тому підходити до угоди про наміри як до дійсної міжнародно-правової угоди урядового рівня – це юридично безграмотно», сказав Головатий, назвавши «політичною спекуляцією» наміри деяких фракцій парламенту відправити до відставки Олексія Івченка з посади голови правління НАК «Нафтогаз України» за те, що він підписав відповідну угоду.

    В той же час міністр відзначив, що Верховна Рада може ухвалити будь-яке рішення, яке матиме політико-правові наслідки. «Парламент може приймати що завгодно, якщо він Конституцію ногами приймав і топтався по ній», – сказав міністр юстиції.

    "Радiо - ЕРА"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.