• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єхануров: Уряд відмовився від ідеї підвищення на 25% тарифів на газ для населення
    Опубликовано: 2006-01-10 14:49:00

    Кабінет Міністрів відмовився від підвищення на 25% тарифів на газ для населення з 1 січня 2006 року. Про це заявив Прем'єр-міністр Юрій Єхануров, виступаючи у Верховній Раді під час Дня Уряду.

    "З питань зміни житлово-комунальних тарифів для населення Уряд уважає недоцільним приймати постанову про підвищення на 25% граничного рівня оптових цін на природний газ", - сказав керівник Уряду.

    Юрій Єхануров зазначив, що рішення про підвищення цін на газ для населення була прийнята НКРЕ, але поки воно не зареєстровано в Міністерстві юстиції, а значить, не набуло чинності.

    Зі слів Прем’єр-міністра, Уряд згодний з позицією Верховної Ради, висловленої в постанові від 20 жовтня 2005 року щодо непідвищення цін на енергоносії для населення.

    "Таким чином, ціни для населення залишаться на рівні діючих зараз", - підкреслив Юрій Єхануров.

    Під час виступу глава Уряду також зазначив, що збільшення для України ціни на газ не потребуватиме перегляду показників Держбюджету на 2006 рік. За розрахунками Міністерства фінансів, додаткові витрати на утримання бюджетних установ і організацій є незначними, тому немає необхідності переглядати ці суми в ході перегляду бюджету. Ми врегулюємо це питання щомісячними призначеннями" , - зазначив Юрій Єхануров.

    Окрім того, керівник Уряду наголосив, що вітчизняні підприємства енергетики належно забезпечені сировиною для роботи в зимовий період. Такі запаси дають можливість оптимістично дивитися на проходження зимового періоду підприємствами електричної енергетики.

    За словами Юрія Єханурова, близько 50 відсотків електроенергії в Україні нині виробляється на атомних електростанціях, де працюють 13 енергоблоків та ще 2 перебувають на плановому ремонті. 41 відсоток електроенергії виробляється тепловими електростанціями. При цьому 68 відсотків цієї енергії продукується за рахунок вугілля і лише 30 відсотків - за рахунок природного газу. Запаси вугілля сьогодні становлять 3,2 мільйона тонн, що на чверть більше, ніж у попередньому опалювальному сезоні, - зазначив Прем'єр-міністр.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.