• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: Україна та Росія перебувають на стадії формування якісно нових двосторонніх відносин
    Опубликовано: 2006-01-11 14:01:00

    Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Україна та Росія перебувають на стадії формування якісно нових двосторонніх відносин. Про це він заявив сьогодні на спільній прес-конференції після закінчення зустрічі з Президентом Росії Володимиром Путіним в Астані. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    «Я глибоко переконаний, що сьогодні Україна та Росія перебувають на стадії формування якісно нових відносин, які дають можливість нашим країнам навіть із найскладніших питань знаходити відповідні своєчасні правильні рішення», – сказав В. Ющенко. Він висловив переконання, що двосторонні українсько-російські відносини стають «більш зрозумілими, прогнозованими, більш прозорими і взаємовигідними».

    Коментуючи домовленості, досягнуті Україною та Росією щодо газового питання, Президент висловив переконання, що «після досить драматичних подій обом сторонам вдалося досягнути взаємоприйнятних рішень».

    «Це нелегке рішення, яке давалося обом сторонам шляхом багатьох компромісів, але після цього я можу твердо сказати – ми відмовилися від феодальних відносин, зняли одне з одного підозри відносно того, що Росія продає за півціни газ, а Україна за півціни транзитує цей газ», – додав Глава Української держави. В. Ющенко подякував учасникам переговорного процесу «за той політичний діалог, який був під час врегулювання газових проблем».

    Підбиваючи підсумки зустрічі з російським колегою, Президент України зазначив, що вона була присвячена ряду питань двостороннього співробітництва. За його словами, було досягнуто домовленості, що вже в першому кварталі цього року почне працювати торговельно-економічний комітет зі співробітництва під головуванням Прем’єр-міністрів двох країн. В. Ющенко також додав, що у ході зустрічі прийнято рішення про початок роботи спільної комісії з демаркації сухопутної ділянки українсько-російського державного кордону – комісії буде запропоновано вже в першому півріччі 2006 року активізувати переговорний процес з розмежування Керченської протоки, а також підготовку до підписання угоди про українсько-російський державний кордон в Азовському та Чорному морях.

    Крім того, повідомив Глава Української держави, під час зустрічі обговорювалася тема перебування Чорноморського флоту РФ на території України, а також питання співробітництва у сфері ядерної енергетики.

    У свою чергу Президент Росії подякував українській стороні за плідну розмову і «вихід на конструктивні домовленості». Коментуючи газову угоду, В. Путін наголосив, що вона враховує інтереси обох сторін і повністю відповідає ринковим умовам.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.