• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: Україна дотримуватиметься всіх зобов’язань перед партнерами по газовому питанню
    Опубликовано: 2006-01-11 14:53:00

    Україна дотримуватиметься всіх зобов’язань перед партнерами, взятих на себе з підписанням газової угоди з Росією, заявляє Глава держави. «Україна не порушить жодної букви наших домовленостей – ні перед Росією, ні перед західними партнерами», – сказав Віктор Ющенко на спільній з Президентом Росії Володимиром Путіним прес-конференції в Астані. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Коментуючи досягнуті з Росією домовленості, Глава держави наголосив, що сторони, дійшовши згоди, позбавилися взаємних підозр, начебто «Росія продає за півціни газ Україні, а Україна за півціни забезпечує транзит цього газу».

    При цьому Президент відзначив здобутки, отримані Україною завдяки цій угоді. Насамперед, за словами В. Ющенка, це ціна на природній газ, яка становить 95 доларів США за тисячу кубів. Також це підвищена плата за транзит російського газу українською територією до країн ЄС та збільшення обсягів цього транзиту до 121 млрд. куб. м щорічно, що є для України рекордним показником. «Це хороша відповідь на всі ті проблеми, які були і з одного, і з другого боку», – підсумував В.Ющенко. Глава держави завершив робочий візит до Казахстану та відбув до України.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.