• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Газозабезпечення та розрахунки за спожиті енергоносії під контролем
    Опубликовано: 2006-01-11 18:03:00

    З метою недопущення дестабілізації економічної та соціально-політичної ситуації в регіоні облдержадміністрацією було розроблено та впроваджено комплекс заходів, які дозволили втримати ситуацію під контролем. Зокрема, згідно з вимогами Президента України та Кабінету Міністрів України було забезпечено надійне та безперебійне газопостачання населення області, підприємств життєзабезпечення, бюджетних організацій та промислових підприємств.

    Згідно з дорученням голови облдержадміністрації, для координації роботи із забезпечення природним газом споживачів області створено обласний штаб, який щоденно проводив засідання та координував діяльність керівників міст та районів області та керівників енергопостачальних підприємств. Для оперативного вирішення зазначених питань було утворено обласну робочу групу, представники якої щоденно проводили моніторинг стану газозабезпечення всіх споживачів міст та районів області.

    Внаслідок проведеної роботи, без газу та тепла не залишилась в області жодна оселя, жоден дитячий садок, будинок-інтернат, школа, або бюджетна організація. Водночас існує ціла низка проблем, які потребують негайного вирішення і особистого втручання перших керівників міст та районів області.

    З метою ефективного обговорення та пошуку шляхів вирішення цих питань, 10 січня поточного року була проведена обласна селекторна нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Альохіна, на якій були обговорені всі ці питання. За результатами наради були прийняті відповідні рішення. Зокрема, міським головам та головам райдержадміністрацій необхідно взяти під свій особистий постійний контроль виконання доручення голови облдержадміністрації від 3 січня поточного року „Про енергозабезпечення Дніпропетровської області в умовах скорочення обсягів постачання природного газу”, налагодити чітку та ефективну роботу міських і районних штабів.

    Потребує термінового вирішення питання отримання достатніх лімітів природного газу для підприємств теплоенергетики та промислових підприємств. При цьому цілком зрозуміло, що для отримання таких лімітів необхідно здійснити максимальні проплати за природний газ, у тому числі із залученням кредитних ресурсів.

    Як відомо, існують Угоди між облдержадміністрацією та керівниками енерго- та газопостачальних підприємств. Водночас, невиконання деякими керівниками комунальних підприємств зобов’язань щодо розрахунків за електроенергію поставило підприємства життєзабезпечення міст та районів на межу зупинки. Тому керівникам міст і районів та керівникам цих підприємств під особисту відповідальність необхідно вже на цьому тижні забезпечити розрахунки за електроенергію і не допустити відключення від джерел електропостачання. Дванадцять підприємств, яким вже надіслані повідомлення про відключення, знаходяться на постійному контролі облдержадміністрації.

    Аналіз показує, що головною причиною неплатежів комунальних підприємств за енергоносії є невідповідність існуючих тарифів на житлово-комунальні пос ги. Отже, всім керівників міст і районів необхідно терміново провести роботу з відповідними місцевими радами щодо приведення тарифів на житлово-комунальні послуги у відповідність до фактичних витрат підприємств, які забезпечують ці послуги.

    Всім зрозуміло, що без впровадження заходів з енергозбереження та підвищення енергоефективності у подальшому неможливо забезпечити стабільну роботу підприємств житлово-комунального господарства та якісно покращити роботу бюджетних установ і організацій. Тому першочерговим завданням є розробка у кожному місті і районі Програми енергозбереження з реальним фінансовим забезпеченням запланованих заходів.

    Окрім вирішення першочергових завдань, треба також думати про довгостроковий розвиток житлово-комунального господарства області. Особливу увагу необхідно звернути на безумовне виконання вимог Закону України „Про Загальнодержавну програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства на 2004 – 2010 роки”.

    "Дніпропетровська  облдержадміністрація"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.