• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко запропонував план стабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні
    Опубликовано: 2006-01-24 09:11:00

    В річницю свого перебування на найвищій державній посаді, Віктор Ющенко виступив із телезверненням, в якому назвав чотири пункти цього плану.

    Насамперед Президент вважає за необхідне запровадити мораторій на прийняття будь-яких рішень чи дій з боку законодавчої та виконавчої влади, які можуть призвести до дестабілізації ситуації в Україні. «Президент, уряд та Верховна Рада мають разом створити умови, аби в країні пройшли чесні вибори, було обрано новий парламент, сформовано більшість, яка і визначить новий уряд», – сказав Глава держави. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Другим пунктом плану є забезпечити дієздатність та повноцінну роботу Конституційного Суду України. Президент наголосив, що приведення до присяги суддів цього суду є пріоритетом наступної сесії Верховної Ради. «Депутатам потрібно досягнути згоди щодо обрання парламентом суддів Конституційного Суду. Вірю, суспільство оцінить такий крок парламенту», – зазначив В. Ющенко.

    Говорячи про конституційну реформу, Віктор Ющенко сказав: «Як Президент України, для якого закон – понад усе, я визнаю, що з 1 січня 2006 року, згідно рішення Верховної Ради, в країні діє оновлена Конституція. Але я не вважаю її ідеальною». Реформа Основного закону, за словами Глави держави, відбулася без участі громади, відтак «суспільство повинно сказати своє слово відносно конституційних змін».

    «Після парламентських виборів нас очікує чесний діалог щодо політичної реформи», – додав Глава держави.

    Третім пунктом плану є створення спільної робочої групи з рівним представництвом уповноважених від Президента, парламенту та уряду. Першочерговим завданням цієї групи буде розробка пропозицій щодо гармонізації діяльності гілок влади.

    Наступним кроком у цьому напрямку і водночас четвертим пунктом плану, за словами Глави держави, є прийняття законів, які стоять на порядку денному як першочергові у зв’язку із запровадженням політичної реформи. Це, зокрема, закони про Кабінет Міністрів України, про Президента України, про опозицію, про всеукраїнський референдум.

    «Рік тому я пообіцяв, що ми змінимо владу. Перші кроки в цьому напрямку зроблено. Парламентські вибори мають закріпити зміни, повністю демонтувати стару систему влади», – підсумував Президент. Він висловив упевненість, що на виборах переможуть демократичні партії та блоки. «Для перемоги і реформ потрібна команда. Моя команда – це кожен із вас», – сказав Віктор Ющенко.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.