• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єхануров провів зустріч з Деніелем Фрідом
    Опубликовано: 2006-01-24 10:40:00

    Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров зустрівся з помічником Державного секретаря США Деніелем Фрідом. Під час зустрічі розглядалася політична та економічна ситуація в Україні, а також обговорилися питання газопостачання, вступу України до Світової організації торгівлі та надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

    Говорячи про „газове” питання Юрій Єхануров пояснив представникам Державного департаменту США сутність рішення, досягнутого в ході переговорів з російською стороною. Зокрема, керівник Уряду наголосив, що досягнуті домовленості дозволили забезпечити нашій державі вирішення таких важливих питань, як безперебійне постачання газу у зимовий період, а також поетапний перехід на ринкову основу щодо формування ціни у розрахунках за енергоносії. При цьому Юрій Єхануров підкреслив, що Україні вдалося не лише відстояти власні інтереси, але й підтвердити свій імідж надійного транзитного партнера для країн Європи, про що свідчать європейські оцінки домовленостей.

    Під час зустрічі також йшлося про вступ України до СОТ. За словами Прем’єр-міністра, США є ключовим партнером у переговорному процесі зі вступу України до СОТ. У цьому контексті Юрій Єхануров висловив задоволення інтенсифікацією двостороннього діалогу, результатом якого стало зняття низки принципових проблемних питань протягом останніх місяців. Глава Уряду висловив сподівання на підписання найближчим часом двостороннього протоколу про взаємний доступ до ринків товарів та послуг.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.