• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українська військова делегація відвідає Францію
    Опубликовано: 2006-01-24 11:27:00

    Питання реалізації оборонної політики військових відомств двох країн обговорюватимуться в ході візиту до Франції української військової делегації на чолі із першим заступником міністра оборони України Леонідом Поляковим.

    Сьогодні, 24 січня, до Франції з триденним візитом відбуває українська військова делегація на чолі з першим заступником Міністра оборони України Леонідом Поляковим.

    Основна мета візиту української військової делегації полягає у проведенні переговорів з французькими колегами в питаннях, що становлять взаємний інтерес. Зокрема, під час зустрічі Леоніда Полякова з уповноваженим зі стратегічних справ Міністерства оборони Французької Республіки паном Жаном де Понтоном д’Амекуром сторони планують обговорити питання реалізації оборонної політики військових відомств двох країн.

    Також предметом розмови стане перспектива участі України у європейській політиці безпеки і оборони в рамках курсу нашої держави до вступу в НАТО і ЄС та питання організації бюджетного планування. Крім того, Леонід Поляков та Жан де Понтон д’Амекур обговорять можливість роботи у Міністерстві оборони України французького радника з питань реформування збройних сил.

    Питання миротворчої діяльності збройних сил України та Франції обговорюватимуться під час зустрічі першого заступника Міністра оборони України із заступником головнокомандувача збройних сил Французької Республіки з міжнародних відносин генералом Фальзоне. Також представники української військової делегації планують відвідати Центр планування та ведення операцій Штабу збройних сил Французької Республіки.

    Крім того, у Парижі Леонід Поляков проведе робочі зустрічі з начальником Управління стратегічних справ, безпеки та роззброєння МЗС Франції паном Філіпом Карре, віце-головою Комісії із закордонних справ, оборони та збройних сил Сенату Франції, головою групи дружби ”Франція-Україна” паном Ж.-П. Планкадом, начальником Управління континентальної Європи МЗС Франції паном Жан-Франком Терралем та головою Парламентської Асамблеї НАТО паном Пьєром Леллюшем.

    В ході цих зустрічей сторони планують обговорити широкий спектр питань двостороннього співробітництва і у форматі Україна-НАТО, регіональної безпеки та участі у миротворчих операціях.

    Також велику увагу в ході візиту буде приділено двосторонньому співробітництву у галузі військової освіти. Зокрема, питання навчання та мовної підготовки українських офіцерів обговорюватимуться під час зустрічі Леоніда Полякова з начальником Управління військового та оборонного співробітництва МЗС Франції віце-адміралом ескадри Ерве Жіро. Візит української військової делегації до Франції триватиме до 27 січня.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.