• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Росія звинувачує Україну в несанкціонованому відборі газу
    Опубликовано: 2006-01-25 14:40:00

    Його використання за останню добу Україна ще збільшила - заявив напередодні ввечері речник "Газпрому" Сергій Купріянов в ефірі державного російського каналу. "Україна не скорочує споживання газу і перебирає понад контракт, тому збільшені для європейських споживачів обсяги газу до адресатів не доходять" - каже представник "Газпрому". Нагадуємо, що за неофіційною інформацією, яку із посиланням на власні джерела у "Нафтогазі" напередодні поширили "Українські новини", Київ дійсно наразі викорстувує газ понад норму, однак планує вийти на прописані у контракті цифри на кінець місяця. Сьогодні мають поставити юридичну крапку в українсько-російських газових домовленостях. Заплановано підписати газові контракти та установчі документи спільного підприємства між НАК "Нафтогаз" та компанією-посередником "Росукренерго".

    Прем’єр Юрій Єхануров сподівається, що всі документи підпишуть. Втім, міністр палива та енергетики Іван Плачков готовності сторін до підписання не підтвердив: консультації тривають, каже він. Наріжний камінь - російський постачальник Росукренерго. Скандал довкола нього розгорівся в вітчизняному політикумі одразу по досягненню угоди. За даними української служби BBC, Антимонопольний комітет України повної інформації про засновників Укрросенерго досі не отримав.

    Водночас "Газпром", який володіє половиною акцій цього спільного підприємства, відреагував на затримку із допуском на український ринок черговими звинуваченнями у відбиранні газу. Хоча - за словами Єханурова - збільшення лімітів, зумовлене різким похолоданням, відбувалося із дозволу “Газпрому”. Востаннє подібні заяви із Москви лунали у перші три дні нового року, коли Росія припинила постачати газ в Україну, домагаючись згоди на підвищення ціни.

    Телеканал 1+1



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.