• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Качур відвідав Херсонську область
    Опубликовано: 2006-01-25 15:24:00

    24 січня у Херсонській області з одноденним візитом перебував міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України Павло Качур.

    Під час візиту відбулася зустріч з головою обласної державної адміністрації Борисом Сіленковим та міським головою Херсону Володимиром Сальдо, тема зустрічі „Шляхи реформування житлово - комунального господарства”. Також міністр відвідав ряд об’єктів в м. Херсоні: житлові будинки Таврійського мікрорайону, підвальну котельню по вул.Горького,32.

    Було проведено “круглий стіл” за участю Міністра будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України Павла Качура, голови обласної державної адміністрації Бориса Сіленкова, представників п’яти областей України: Херсонської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Кіровоградської та Республіки Крим з питання “Проблеми утримання житлового фонду та шляхи їх вирішення”, на якій розглядалися проблеми реформування житлового господарства АР Крим, впровадження пілотного проекту “Реформування системи управління житловим господарством м. Одеси”, перспективи вирішення проблем утримання житлового фонду, ефективність створення і функціонування розрахункових центрів, досвід створення та діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, проблеми утримання житлового фонду приватними підприємствами, застосування енергозберігаючих технологій у житловому фонді, позитивний досвід утримання житлового фонду у Кіровоградській області.

    За результатами проведення “круглого столу” розроблені пропозиції щодо необхідності вирішення проблем:

    1. На державному рівні:

    - забезпечити законодавче та нормативно-правове врегулювання питань, передбачених Загальнодержавною програмою реформування та розвитку житлово-комунального господарства на період 2004-2010 роки, Законом України „Про житлово-комунальні послуги”, зокрема в частині розмежування функцій замовника, виконавця та управителя тощо.

    2. На рівні обласних державних адміністрацій:

    - забезпечити виконання регіональних програм реформування та розвитку житлово-комунальної галузі

    3. На рівні органів місцевого самоврядування:

    1). Забезпечити виконання вимог Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, в тому числі:

    розробити механізм стимулювання створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків; вжити заходів щодо запровадження інституту управителів;

    створити конкурсні комісії та впроваджувати конкурсний відбір виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій;

    удосконалити тарифну політику шляхом запровадження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій на рівні економічно-обгрунтованих витрат на їх виробництво, або визначення в рамках затвердженого тарифу витрат за типовим переліком, які виконуються за рахунок тарифу.

    2). Забезпечити виконання заходів з ремонту, заміни та модернізації ліфтів.

    3). Вжити заходів щодо впровадження у житловому фонді енергозберігаючих технологій, матеріалів, обладнання.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.