• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Голова Житомирської облдержадміністрації провела Інтернет-конференцію
    Опубликовано: 2006-01-26 11:40:00

    Спектр запитань, поставлених їй, був досить різноманітним — від проблемних до особистих.

    Зокрема, один із користувачів Інтернету цікавився, чи правда, що з області до Держбюджету повернуто 23 мільйони гривень, які передбачалися на пільги та компенсації, і — 100 мільйонів гривень, виділених на сільське господарство. Якщо так, то які причини цього?

    Ірина Максимівна відповіла, що по закінченні бюджетного року з області до Держбюджету повернуто 24,5 мільйона гривень із 48,6 мільйона одержаних, які мали бути використані на надання пільг і субсидій населенню для придбання твердого палива й скрапленого газу. Це сталося в зв’язку зі зростанням доходів населення, в результаті чого кількість сімей, яким було призначено субсидії, зменшилася з 70,9 тисячі в 2004 році до 39,5 тисячі в 2005 році. Для визначення розміру субсидій позаторік ціна однієї тонни твердого палива застосовувалася в розмірі 398,4 гривні.

    А торік гранична вартість тонни твердого палива, затверджена постановою Кабміну, дорівнювала 279 гривням. Через це середній розмір субсидій для сім’ї зменшився з 454,52 гривні до 188,62 гривні. Торік не надавалися пільги на скраплений газ, який використовується для приготування їжі. Зміни до відповідного Закону були внесені лише у вересні 2005 року, він вступає в дію з нинішнього року.

    Щодо коштів, які виділялися на сільське господарство, то станом на 29 грудня 2005 року їх повернуто до Держбюджету не 100 мільйонів гривень, а 369,04 тисячі гривень.

    На запитання про те, які з програм, започаткованих колишнім головою облдержадміністрації П.І.Жебрівським, буде продовжено, І.М.Синявська поінформувала, що найактуальнішими й вартими подальшого розвитку вважає програми: створення сучасних територіальних громад; розвитку льонарства і тваринництва; створення промислових парків.

    Поцікавилися думкою І.М.Синявської і щодо того, діяльність якого із попередніх голів облдержадміністрації вона вважає найбільш результативною. Ірина Максимівна відповіла, що їй імпонував стиль роботи М.М.Рудченка, який умів відчувати гостроту проблем і вирішувати їх. Але своїм учителем вважає П.І.Жебрівського, котрий є представником нової генерації управлінців.

    Викликало інтерес учасників Інтернет-конференції й те, якої марки службовим автомобілем користується голова облдержадміністрації. Вона відповіла: автомобілем «Фольксваген-Таурег», який перебуває на балансі в державному комунальному автогосподарстві облдержадміністрації і переданий сюди в липні минулого року згідно з постановою уряду України.

    Попросили І.М.Синявську уточнити, куди саме переведено на службу її чоловіка. Ірина Максимівна повідомила, що є декілька пропозицій. Але нині чоловік перебуває у відпустці й після її закінчення буде вирішено щодо місця його подальшої служби.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.