• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Парламентські вибори в Азербайджані не відповідають демократичним стандартам
    Опубликовано: 2006-01-26 14:14:00

    Це висновок ОБСЄ. Це може підбадьорити опозицію, яка готує масові протести. Адже вважає результати голосування сфальсифікованими. Провладна ж партія, яка отримала більшість у парламенті, настійливо називає вибори демократичними і справедливими.

    Передвиборна боротьба була запеклою - по 12 кандидатів на місце у парламенті Азербайджану. Вибори відбулися, але думкИ панівної партії та опозиції щодо їх результатів різні.

    Алі Ахмедов, виконавчий секретар партії "Єні Азербайджан"
    Выборы в Азербайджане состоялись. Это самый главный, основной итог, который можно сделать на сегодня. Второй не менее важный итого голосования заключается в том, что выборы прошли демократично.

    Іса Гамбар, лідер партії Мусават
    Ми оскаржуватимемо результати виборів. Ми знали, що влада вдасться до фальсифікацій, але, що вони будуть аж такими масштабними, ніхто не очікував.
    Підкуп виборців, агітація в день виборів, каруселі, неповні списки громадян. Такий неповний перелік порушень, які наводять опозиціонери.

    Новелла Джофарогли, правозахисниця
    Каждый директор школы должен был привести например, 500 человек. Эти 500 человек были распределены между преподавателями. Преподаватели должны были привести родителей.

    Оцінки за демократичний іспит у спостерігачів від ОБСЄ та СНД різняться. Перші зазначають велику кількість порушень, другі запевняють - усе минуло з незначними инцидентами, які не мають вплинути на результати виборів. Більшість у парламенті, отримала партія влади «Єні Азербайджан» - понад 60 місць. Опозиція, яка розраховувала на половину, а отримала лише 5 місць, готується до мирних акцій протесту.

    Телеканал "СТБ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.