• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сташевський провів зустріч з Михайлом Лауром
    Опубликовано: 2006-01-26 16:52:00

    Перший віце-прем’єр-міністр України Станіслав Сташевський провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Михайлом Лауром.

    На зустрічі обговорювались питання співробітництва між Україною та Республікою Молдова в контексті підготовки до проведення 9-10 лютого цього року в Кишиневі чергового засідання спільної міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Співрозмовники досягли взаємної згоди щодо направлення напередодні запланованого заходу експертних груп з метою сприяння наповненню його максимально повним змістом.

    Серед іншого, опрацьовувалось питання щодо запровадження на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону митних процедур у відповідності до Протоколу між Державною митною службою України та Митним департаментом Республіки Молдова про спільне визнання товаротранспортних, комерційних та митних документів та митних забезпечень.

    Проблеми із втіленням згаданих процедур виникли внаслідок внесенням молдовською стороною без погодження з українською змін до нормативного акту Республіки Молдова, який регулює це питання. Станіслав Сташевський надав відповідні доручення причетним міністерствам та відомствам щодо опрацювання з молдовською стороною можливих шляхів розв’язання цієї ситуації.

    Також учасники зустрічі обмінялись позиціями з розв’язання питань делімітації кордону в районі Новодністровської ГАЕС та спрощення порядку перетину спільного кордону жителями прикордонних районів. Вирішено, що ці та інші питання двостороннього співробітництва мають бути внесеними на розгляд спільної міжурядової комісії.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.